Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çidem Kırklareli’nden aday adaylığını açıkladı

Trakya bölgesindeki birçok çevreyi koruma amacıyla verilen mücadelenin önemli isimlerinden biri olan Göksal Çidem, bugün CHP Kırklareli İl ve Merkez İlçe Örgütü’nde düzenlenen programda Kırklareli İl Genel Meclisi Üyeliği’ne aday adaylığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2023 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 15:10
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Çidem Kırklareli’nden aday adaylığını açıkladı

Doğa ve Kültür (DOKU) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Trakya Platformu Kırklareli Sözcüsü Göksal Çidem, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Kırklareli İl Genel Meclisi Üyeliği aday adaylığını açıkladı.

CHP Kırklareli İl ve Merkez İlçe Örgütü’nde düzenlenen programda Çidem, bugün partililer ile bir araya geldi. CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi, CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Cevahir Cem Yarım, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri ile parti üyelerinin katıldığı programda Çidem, Kırklareli’nin yaşadığı çevre sorunlarına karşı gerçekleştirdikleri bilim ve hukuk mücadelelerini anlattı.

“TMO’DAN EMEKLİ OLDUM”

Çidem, konuşmasına özgeçimi ile başlarken; “2010 yılında Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) emekli oldum. TMO’da çalışırken Bağımsız Tarım, Orman ve Çevre Sendikası’nın genel merkez teşkilatlanma sekreterliği görevini yaptım. 2012 yılında kurulan Trakya Platformu’nun yürütme kurulu üyesiyim” ifadelerini kullandı.

“87 DAVA KAZANILDI, 55 TANE MEVZUATTAN İADE İPTAL VAR”

Trakya Platformu ile gerçekleştirdiği çevre mücadelelerinden örnekler veren Çidem; “Trakya Platformu, bilim, hukuk ve yürütme kurullarından oluşuyor. Trakya Platformu’nun kuruluş amacı, CHP’nin çevre politikalarına baktığımız zaman bire bir örtüşüyor. Biz de ilimizin bir bütün olarak ekolojik, doğal, sosyal ve kültürel varlıklarını korunması için 2012 yılından bu yana bilim ve hukuk temelli birçok mücadele yürüttük. Bu mücadele sonunda 87 tane dava kazanıldı, 55 tane de mevzuattan iade iptal edildi. Bunların arasında 3 tane kömürlü termik santral, 3 tane altın madeni, gümüş madeni ve birçok madencilik faaliyetini buradan çıkardık. Bu çalışmaları yaparken Istrancalar’ın en ücra köşesindeki köyümüzden, yereldeki STK’lardan Ankara’daki milletvekillerine kadar bütünleşik bir süreçte bu mücadeleyi yürüttük. Bu mücadeleyi yürütürken de il genelinde Kırklareli Barosu’ndan, Kırklareli Kent Konseyi’nden, TMMOB’den çok büyük destekler aldık ve yerelle birlikte bütünleşik bir mücadele yürüttük. Bu çalışmaların hepsini gönüllülük kapsamında yürüttük” dedi.

“ADAY ADAYLIĞINI ISRARLAR SONUCU KABUL ETTİM”

Çidem, DOKU Derneği’nin kurulması ve gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili de açıklama yaparken; “Bu süreçte kurduğumuz DOKU Derneği’ne de baktığımız zaman, her disiplinden insanlarımız var. Avukat, doktor, diş hekimi, gazeteci, su ürünleri mühendisi, ziraat mühendisi, peyzaj mimari var. 34 üyemizin neredeyse tamamı bir disipline ait. Yaptığımız bu çalışmalarda birçok dostumuz bu sürecin ardından Kırklareli İl Genel Meclisi aday adaylığı konusunda yaptıkları ısrarlar sonucunda ben de kırmadım ve kabul ettim. Dün de İl Genel Meclisi Üyeliği aday adaylığı için başvuru yaptım. Başvurumuzu kabul eden, bu süreçte bizlere yol gösteren, destek veren il ve ilçe yönetimine, yönetim kurullarına çok teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.