Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAVSA YENİ HAYVAN PAZARINA KAVUŞUYOR

Edirne Valiliği’nde Havsa Belediyesi Hayvan Pazarı’nın yeni yeri için imzalar atıldı. Havsa yeni hayvan pazarına kavuşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 13:51
Kaynak: MERT ERİŞKİN
https://batiekspres.com/
HAVSA YENİ HAYVAN PAZARINA KAVUŞUYOR

Edirne’de valiliğin ev sahipliğinde Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan Havsa Hayvan Pazarı’nın yapımı için imzaları attı.

İmza törenine Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, İl Özel İdaresi Başkanı Mehmet Geçmiş, Cumhur İttifakı Meclis üyeleri; AK Parti’den İlhami Diner, İlker Güngör, Coşkun Güler, MHP’den Hasan Özen katıldı. Trakya bölgesinin hayvancılık faaliyetlerini geliştirerek daha modern geniş bir pazar oluşturarak hayvancılık faaliyetleri ile birlikte tarım faaliyetlerinin gelişmesine katkı sunacak pazar, 4 bin 431 m2 kapalı alana sahip olacak. 2 bin m2’lik otopark alanı, 20 araçlık hayvan indirme rampası, 10 adet dükkan, idari bina, sosyal tesis, dezenfektan alanı, karantina kısmı ve kantar bulunacak.

“SANKİ PAKİSTAN PAZARI”

Toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş “Havsa Pazarı değil de sanki Pakistan’da bulunan bir çarşı” diyerek şöyle konuştu: “Bu protoklü imzalamaktan gerçekten mutluluk duyuyorum. Edirne’nin yıllarca kanayan yarası olan ve Trakya’nın en büyük canlı hayvan pazarı olan bu yerimiz, gerçekten sayın başkanımızında meclise geldiğinde yaptığı sunumda gösterdiği resimlerde, biz buranın bir Türkiye’deki Havsa pazarı değil de Pakistan’da bir çarşı pazarı gibi görüntülerini gördük. Bundan dolayı çok üzüntüler duyduk. Yer konusunda sorunlar yaşamıştık. Valimizin gösterdiği öngörü ile yerini değiştirdik. İl Genel Meclisi üyeleri arkadaşlarımızla, Edirne’nin ve Trakya’nın en büyük pazarının bu şekilde yenilenmesi, modernize edilmesi ile ilgili vermiş olduğumuz kararda, biz 28 meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte bu mutluluğu ortak payda olarak bugün yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

ESKİ PAZARDAN İKİ KAT BÜYÜK

Gerçekleşen toplantıda eski pazardan iki kat büyük bir pazar olacağına değinen Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan “Havsa Belediyesi olarak yeni bir protokole imza atmanın mutluluğunu yaşarken, aynı zamanda inanın böyle bir futbolcu bir takıma imza atar gibi öyle bir heyecan içerisindeyiz. Bölgemizin bildiğiniz gibi en büyük hayvan pazarını özellikle Kuzey Marmara’nın en büyük hayvan pazarına ev sahipliği yapıyoruz. Yaklaşık 85 yıla dayanan bir tecrübemiz var bu konuda. Ancak geldiğiniz noktada hayvan pazarımız genel çalışmalar dışında ufak tefek tadilatlar dışında büyük kapsamlı bir yeniliğe gitmemişti. Bizler de göreve gelirken bu konuda vatandaşlarımıza söz vermiştik. Yeni bir hayvan pazarı oluşturacağımızı, Havsa’nın marka değerini arttıracak, kendi marka değerini arttıracak, bölgemizde hayvancılığa ve ülkemizdeki hayvancılığa hizmet edecek yeni bir hayvan pazarı yapmak için, gelir gelmez çalışmalarımıza başladık. Yeni projemiz eski hayvan pazarımızdan yaklaşık 2 kat daha büyük olacak, daha modern olacak, alt yapısı yenilenerek üzeri kapatılacak. Artık biz hayvancılarımızın ve üreticilerimizin hayvan pazarına gelişte hayvan hastalıklarından korunma açısından daha emin olacağından daha fazla hayvan getireceğini ve bununla beraber hayvan sayısındaki artışla beraber talebin de artacağını ve hayvancılığın ticaretine olan desteğimizin büyüyeceğini düşünüyorum. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TRAKYA’YI KAPSAYACAK

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık Trakya bölgesini içerisine alacak, bölge açısından önemli bir proje olduğundan bahsederek şöyle konuştu: “Edirne çok önemli tarım ve hayvancılık şehri, yıllık tarımsal hasılamız yaklaşık 17 milyar Türk Lirası seviyesinde. Canlı hayvan değeri itibariyle baktığımızda geçen yılın rakamları itibariyle yaklaşık 5 milyar Türk Liralık bir canlı hayvan değerine ulaştığımızı görüyoruz. Tarımsal hayvancılıktan kaynaklı hasılamızın yaklaşık 2.5 milyar Türk Lirasına yakın olduğunu görüyoruz. Bunlar çok ciddi rakamlar. Havyan pazarı sadece Havsa için önemli bir işten bahsetmiyoruz ya da sadece Edirne için önemli bir işten bahsetmiyoruz. Tüm Trakya bölgesini içerisine alacak şekilde bölge açısından son derece önem arz eden ve bölgede bilindik, herkesin bildiği, önem verdiği bir hayvan pazarından bahsediyoruz. Bugün itibariyle şehir merkezinde kalmış genişleme imkanı olmayan ve mevcut yapıları yetersiz olan bir hayvan pazarıydı. Bunu daha üst niteliğe nasıl ulaştırabiliriz noktasında bir çalışma yaptık. Belediyemiz yeni bir yer tahsis etti ana yol üzerinde. O konuda meclis üyelerine de teşekkür ediyoruz. Özel İdaremizle şöyle bir karar aldık, bunun finansmanını ortaklaşa yapıyoruz. Yüzde 75’ini İl Özel İdaresi karşılıyor, yüzde 25’ini Havsa Belediyesi karşılayacak. Çok kısa sürede ihale sürecini başlatıp devamını getireceğiz.”

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.