Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ALIM GÜCÜ ENFLASYON KARŞISINDA ERİDİ”

Sabit gelirlinin alım gücünün enflasyon karşısında eridiğini belirten Saadet Partisi Edirne İl Ekonomik İşler Başkanı Ekonomist Selim Tekin çözümün adil ekonomik düzen olduğunu savundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2023 12:49
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“ALIM GÜCÜ ENFLASYON KARŞISINDA ERİDİ”

Saadet Partisi Edirne İl Ekonomik İşler Başkanı Ekonomist Selim Tekin, enflasyonun çözümünün talebi azaltmakla değil üretimi çoğaltmakla olacağını söyledi.

Uygulanan yanlış ekonomik politikalarının seçimden sonra etkisini iyice hissettirmeye başladığına işaret eden Saadet Partisi Edirne İl Ekonomik İşler Başkanı Ekonomist Selim Tekin, “Daha önce birçok kez ifade ettiğimiz ekonomik sorunlar, hükümet tarafından ilk önce kabul görmemiş aksine şahlanış dönemine girdiğimiz ifade edilmişti. Ancak seçimden sonra hep beraber gördük ki sabit gelirlilerin alım gücü enflasyon karşısında eriyip gitmektedir. Seçim öncesi yapılan asgari ücret, emekli ve memur zamları da yetersiz kalmıştır. Hükümet, şu anda enflasyonu düşürmek için talep azaltmaya yönelik çalışma yürütmektedir. Ancak çözüm talebi azaltmak değil üretimi çoğaltmaktan geçmektedir. Enflasyonla mücadele, maliyet artışına yol açan nedenleri ortadan kaldırarak yapılabilir. Memur, işçi ve emeklilerin beklediği alım gücünü arttırıcı önlemlerin alınması ve yaşanan ekonomik dalgalanmanın bir an önce sona erdirilmesi hedeflenmelidir. Bu da ancak adil ekonomik düzeninin hayata geçirilmesiyle mümkündür” dedi.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.