Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversitede “Hoş Geldin Gazi” sergisi

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve SAYRED tarafından Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin anısına 7. Uluslararası Karma Sergi gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 16:35
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Üniversitede “Hoş Geldin Gazi” sergisi

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Sanatın Yedi Rengi Derneği (SAYRED) tarafından Trakya Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Eğitim Binası Fuaye Salonu’nda 7. Uluslararası Karma Sergi gerçekleştirildi. 12 ülkeden 53 eserin yer aldığı sergide ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Program sonunda eser sahiplerine katılım belgesi verildi.

DEKANDAN TEŞEKKÜR

Emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Maden, “Bugün 21 Aralık 2023. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 93. yılı kutlanıyor. Ve böyle güzel bir günde Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı hocalarının, öğrencilerinin, mezunlarının ve lisans üstü öğrencilerinin hep birlikte hazırladıkları bir sergiyi açmak üzere burada bulunuyoruz. Hocamız Prof. Dr. Aylin Gürbüz’ün önderliğinde bu sene 7. Uluslararası Karma Sergi’mizi yapıyoruz. Bugünün anısına çok güzel bir etkinlik ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“HAYAT DAMARLARI KOPARTMAMALARINI SAĞLADINIZ”

Sergide bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Dr. Levent Doğan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişi münasebetiyle düzenlenen sergide bulunan benim için de gurur verici. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Sözünden yola çıkarak, bu etkinliği gerçekleştiren herkese, bu milletin hayat damarlarını kopartmamalarını sağladıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.