Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“TÜRKİYE'DE HAYVANCILIK BİTİYOR”

CHP Edirne önceki dönem Edirne milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Türkiye’de hayvancılığın bitme noktasına geldiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2023 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2023 12:45
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“TÜRKİYE'DE HAYVANCILIK BİTİYOR”

Batı Ekspres haber sitesine açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, hayvancılık sektörünün içinde bulunduğu vahim durumu vurguladı.

Saman fiyatlarının rekor seviyelere çıkarak kilosu 2 TL'ye yaklaştığını belirten Gaytancıoğlu, bu durumun yem maliyetlerini de artırdığını ifade etti. 50 kilogramlık bir çuval yemin 500 TL'ye ulaştığını söyleyen Gaytancıoğlu, yem ve saman maliyetlerinin kilosunun 12 TL'ye kadar çıktığını, süt fiyatının ise 11 buçuk TL olduğunu dile getirdi.

İşletmecilerin süt üretimiyle karşılamak zorunda olduğu maliyetlerin süt satış gelirlerini aştığını belirtti. Bu durumun hayvancılık işletmelerini ciddi bir mali sıkıntı içine soktuğunu vurgulayan Gaytancıoğlu, işin içine ek olarak emek, Bağ-Kur primleri, veteriner masrafları gibi diğer giderlerin de eklenmesiyle hayvancılığın giderek karlı olmaktan çıktığını kaydetti.

Tüm bu olumsuz gelişmelerin bir araya geldiği bir gerçeği gözler önüne seren Gaytancıoğlu, Türkiye'de hayvancılığın adeta sona erme noktasına geldiğini ifade etti. Bu durumun sadece hayvancılık sektörü için değil, aynı zamanda ülke ekonomisi ve gıda güvenliği için de büyük bir tehdit oluşturduğunu dile getirdi.

Gaytancıoğlu son olarak: “Gel de çık işin içinden. Hani emek, hani Bağ-Kur primi, hani veteriner masrafları? Görün artık. Türkiye'de hayvancılık bitiyor.” dedi.

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.