Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sokaktaki canların da başkanı olacak”

İYİ Parti’nin geçtiğimiz hafta Edirne Belediye Başkan Adayı’nı Hamdi Sedefçi olarak açıklamasının ardından İl Başkanı Alpay Alpagut Engin; “Hamdi Başkan sadece Edirnelilerin adayı değil, sokaktaki canların da adayı olacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 16:02
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
“Sokaktaki canların da başkanı olacak”

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından Edirne Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Hamdi Sedefçi ile ilgili açıklama yaptı.

Engin, Sedefçi’nin henüz aday adaylığı sürecinde açıkladığı projelere dikkat çekti. Sedefçi’nin sokak hayvanları için hayvan hastanesi, hayvan mezarlığı ve mama üretim tesisi gibi projeleri ile ilgili konuşan Engin, her hafta 1-2 projesini daha açıklayacağını söyledi.

“ÇOK HAYVANSEVER BİR BAŞKAN”

Engin, Sedefçi’nin çok profesyonel bir şekilde seçimlere hazırlandığını belirterek; “Projeleri hazır. Her hafta 1-2 projeyi açıklayarak gidiyoruz. 15 Temmuz Parkı’yla ilgili projesini, her mahalleye bir kreş projesini açıkladı. Özellikle onun söylemiyle söyleyeyim, ‘Ben sadece Edirne halkının başkanı olmayacağım, Edirne’de yaşayan kedilerin, köpeklerin, hayvanların da aynı zamanda başkanı olacağım’ diye bu yola çıktı. Hamdi Başkan çok hayvansever bir başkan. Hayvanlara da en az insanlar kadar değer veriyor. Bununla ilgili projelerinden birisi de mama tesisi kurmak. Lokantalardan, restoranlardan artan yemekleri bir ekip kurarak toplayarak hayvan mamasına çevirme tesisi kurup, sokak hayvanlarını bu şekilde beslemeyi düşünüyor. Bu bağlamda mevcut barınağı geçtiğimiz günlerde inceledik. Onun geliştirilmesini istiyor. Yine hayvanlarla ilgili hayvan mezarlığı ve hayvan hastanesi projeleri var. Diğer projelerini kendisi açıklayacak, daha bunlar gibi birçok projeleri var” ifadelerini kullandı.

“ALTI DOLU, ÇOK GÜZEL PROJELERİ VAR”

Sedefçi’nin Edirne için çok güzel projeleri olduğunu ve her hafta 1-2 tanesini açıkladığını söyleyen Engin; “Hamdi Başkanın Edirne ile ilgili çok güzel, altı dolu projeleri var. Yaptığı her projeyi bir temel üzerine oturtmuş bir insan. Hayal ürünü projelerle değil; gerçekten gerçekleştirilecek projelerle Hamdi Başkan sahaya çıktı. Çok mükemmel, çok profesyonel bir ekiple çalışıyor. Kendisinin asistanından, şoföründen, reklam ajansına kadar hepsi çok profesyonel. Türkiye’nin önde gelen insanlarının reklamını yapan, kampanyasını yürüten bir ajansla çalışıyor. Halkın teveccühü çok fazla. Özellikle Kocasinan Mahallesi’nde dün halkla buluşma yaptık. 7’den 70’e bu şehirde yapılmayan yatırımların Hamdi Başkan ile yapılacağına inanan bir kitleyle karşılaştık. Bu yüzden çok ciddi anlamda destek aldık” şeklinde konuştu.

“TÜM İLÇELERDE ADAY ÇIKARIYORUZ”

İYİ Parti’nin Edirne’de tüm belde ve ilçelerde aday çıkaracağını, Havsa, Süloğlu ve Keşan adaylarının da en geç Cuma günü açıklanacağını ifade eden Engin; “Şu anda açıklama yapmadığımız Havsa, Süloğlu ve Keşan olmak üzere toplam 3 ilçemiz var. Bunlarla ilgili aday adaylarımız var. En geç Cuma gününe kadar açıklamayı planlıyoruz. İpsala’da Yeni Karpuzlu ve Esetçe beldelerimiz, Keşan’da da Beğendik ve Yenimuhacır beldelerimizi de bu hafta tamamlayarak tam saha çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.