Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANATLA CUMHURİYET’İ YAŞATAN SERGİ

Edirne’de Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında Trakya Üniversitesi akademisyenleri ve SAYRED üyelerinin eserlerinden oluşan karma resim sergisi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 18:25
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
SANATLA CUMHURİYET’İ YAŞATAN SERGİ

Trakya Üniversitesi organizasyonunda Şehit Ressam Hasan Rıza Meslek Yüksek Okulu, Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümü öğretim üyeleri ve SAYRED (Sanatın Yedi Rengi Derneği), 26 sanatçının 29 resimle katıldığı karma sergi düzenlendi.

Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışına Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Baro Başkanı Gökhan Karakoç, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

“SANATLARIYLA CUMHURİYET’İ YAŞATACAKLAR”

3 Kasım tarihine kadar açık olacak serginin açılışında konuşan Şehit Ressan Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Semiha Kartal; “100’üncü yılını kutladığımızı Cumhuriyet’in önemi, yaşadığımız bu insanlık dramlarıyla daha bir anlam kazanıyor. Katılımcı sanatçılarımız da bu sanatıyla Cumhuriyet’i yaşatacaklar” dedi.

“100’ÜNCÜ YILDA TÜM BİRİMLERİMİZİN ETKİNLİKLERİ VAR”

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yaşında olduğunu söyleyerek; “Emperyalist güçlere karşı varoluş mücadelesi veren başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün aziz şehirlerimize ve gazilerimize şükranlarımızı iletiyoruz. Trakya Üniversitesi olarak 100’üncü yılda tüm birimlerimizin etkinlikleri var” ifadelerini kullandı.

“KLASİK TÜRK EBRUSUNU FARKLI BİR ÜSLUPLA ÇALIŞTIM”

Sergiye ebru çalışmasıyla katılan Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu Geleneksel El Sanatları Programı Öğr. Gör. Fatma Dağlı, eserindeki tekniğin kendisine ait olduğunu açıklarken; “Klasik Türk ebrusu tekniği ama farklı bir üslupla çalıştım. Balıklara 21 yorum getirerek renkleri parlak kullanmaya çalıştım” dedi.

“CUMHURİYET’İMİZİN 100’ÜNCÜ YILI YENİLİKLERE AÇIK OLSUN”

Trakya Üniversitesi Restorasyon Bölümü mezunu olan ve sanat hayatına İstanbul’da devam eden Edirneli sanatçı Funda Camelmas, geleceğin sanatçıları ile çalışmalarına devam ettiğini belirterek; “Minik sanatçılarla çalışıyorum. Cumhuriyet’in 100’üncü yılına yakışan bir şekilde sirius yıldızının yol gösteren bir yıldız olmasından yola çıkarak bu eserle katıldım. Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılı yeniliklere, güzelliklere açık olsun” sözlerine yer verdi.

“CUMHURİYET’İN İLELEBET DEVAM EDECEĞİNİ ANLATTIM”

Sergiye ‘İlelebet’ adını verdiği eseriyle katılan Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu Geleneksel El Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Nergis Çanak da; “Motiflerimiz sonsuzluğu ifade ettiği için ben de çalışmamada Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet devam edeceğini anlatmaya çalıştım” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.