Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parlar’dan emekli aylığı tepkisi; “Aç bile değiliz”

TÜKODER Edirne Şube Başkan Tarık Kenan Parlar, en düşük emekli aylığının 10 bin TL’ye yükseltilmesi ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yüzde 5'lik ilave artışın emeklileri açlık sınırı altında bıraktığını söyleyerek; “Şu aşamada aç bile değiliz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2024 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 17:32
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Parlar’dan emekli aylığı tepkisi; “Aç bile değiliz”

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Edirne Şube Başkanı Tarık Kenan Parlar, en düşük emekli aylığının 10 bin TL’ye yükseltilmesi ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yüzde 5'lik ilave artış ile ilgili açıklama yaptı.

Batı Ekspres’e konuşan Parlar, Türkiye’deki açlık sınırına dikkat çekerek, yüzde 5’lik artış ile emeklilerin 1 kilo kıyma dahil satın alamayacağını söyledi. Açlık sınırı altında kalan emeklilerin çok kötü durumda olduğunu belirten Parlar, zammın gözden geçirilmesinin ise geçici bir çözüm olacağını ifade etti.

“ORTA VADELİ PROGRAMA UYDURABİLME RAKAMLARI”

Türkiye’de açlık sınırının 14 bin TL olduğuna dikkat çeken Parlar; “Şu aşamada aç bile değiliz. Daha kötü durumdayız. Bu rakamlar tamamen orta vadeli programa göre, rötuşlu rakamlar üzerinden açıklanıyor. Enflasyon, Aralık’ta yüzde 2,93 çıktı. Ülkede ekonomik anlamda iyileşen ne oldu da enflasyon düştü? O yüzden bu rakamlar sadece orta vadeli programa uydurabilme rakamlarıdır” dedi.

“RAKAMLAR SAHTE AMA FAKİRLİK GERÇEK”

Parlar, enflasyonun çarşı ve pazarlardaki alışverişte hissedildiğini belirterek; “Çarşıda, pazarda et olmuş 600 TL. Halk karnını doyuruyor ama artık beslenemiyor. Kirada yaşayan, şehir dışında okuyan çocuğu olan emekli çok kötü durumda. 10 bin TL yetmez çünkü açlık sınırının altında bir rakam. Artık o kadar dipteyiz ki açlık sınırı altında bir rakam açıklanmasına rağmen olumlu bir olaymış gibi gösteriliyor. 10 bin TL’nin yüzde 5’i 1 kilo kıyma satın alamıyor. Rakamların hepsi sahte ama fakirlik bir gerçek. Bunun somut yansıması olarak aç bile değiliz. Açlık sınırının altında bir ücretten bahsediyoruz. Bu insanlar ne yapacak?” sözlerine yer verdi.

“GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETMEK GEÇİCİ ÇÖZÜMDÜR”

İnsanların beslenmesi ile karnını doyurabilmesinin farklı şeyler olduğunu vurgulayan Parlar; “İnsanlar karnını doyurur ama beslenemez. Beslenmek ile karnını doyurmak ayrı şeylerdir. Beslenemezsen de sağlıksız nesiller ortaya çıkar. Emekli zammının gözden geçirilmesini talep etmek de geçici çözümdür. Bu ülkeden enflasyon belasını kaldırmazsan, güçlü bir ekonomiye dönüştürmezsen olmaz. Bizi üretim kurtarır. Ama üretici desteklenmiyor” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.