Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıç; “Biz ne işe yarıyoruz?”

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Şenol Kılıç, yatırım programı taslağında planlanan yollara yer verilmemesine tepki göstererek; “Biz ne işe yarıyoruz?” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2023 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 17:35
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
Kılıç; “Biz ne işe yarıyoruz?”

Edirne İl Genel Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Şenol Kılıç, 2024 yılı yatırım programı taslağında Yol ve Ulaşım Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan yollara yer verilmemesine tepki gösterdi.

Kılıç, İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında söz alarak, Meclis Üyelerine gelen program taslağında yol programına yer verilmemesini eleştirdi. Meclis Üyelerine seslenen Kılıç, tüm üyelerin bölgelerindeki yollarda inceleme yaparak olumsuzlukları tespit etmesini ve komisyon ya Meclis Başkanlığı’na iletmesini talep etti.

“YOL VE ULAŞIM MÜDÜRLÜĞÜ’NE AYRILAN BÜTÇE 150 MİLYON TL”

Kılıç, İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının yarısını tamamladığına dikkat çekerek; “330 milyon TL’lik yatırım bütçesinin asıl önemli kalemleri; Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü 100 milyon TL’ye yakın bir bütçe, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne ayrılan 150 milyon TL’lik bütçedir. Geçtiğimiz yıl Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden yapılması düşünülen yolların nereleri olduğu önümüze gelmişti. Bugün bakıyoruz ki yatırımda en büyük bütçe, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün ama İdarece nereye yol yapılması düşünüldüğü önümüzde yok” ifadelerini kullandı.

“ÖNÜMÜZDE YOL PROGRAMI YOK”

İl Genel Meclisi Üyeleri’ne bölgelerindeki yollarla ilgili seslenen Kılıç; “Hangi yolun ne olduğunu, ne kadar kullanıldığını, hatta o yolda nerede bozulma olduğunu en iyi bilen sizlersiniz. Çünkü çeşitli bölgelerden geliyoruz. Ama önümüzde böyle bir yol programı yok. Nereye, ne yapılacak? Geçen günkü toplantıda nereye, ne yapılacağı açıklandı. Ben de buradan soruyorum; biz, ne işe yarıyoruz? Bu durum, gerçekten kötü bir durum. Bunun, sunulan yatırım programında olması gerekmiyor mu?” dedi.

“HERKES YOLLARINI GEZSİN”

Kılıç, İl Genel Meclisi Üyeleri’nin bölgelerindeki yolları incelemelerini önererek; “Herkes yollarını gezsin. Pazartesi’den itibaren Plan ve Bütçe Komisyonu’na veya Meclis Başkanlığı’na nerede ne isteğiniz olduğunu, ne yapılabileceğini yazılı bir şekilde dönüştürerek sunun. Biz de İl Özel İdare Sekreterimiz ya da Sayın Valimiz ile görüşerek ne olacağına karar verelim” sözlerine yer verdi. Kılıç’ın konuşmasının ardından toplantı sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.