Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Fazla konut sayısı kiraları düşürebilir”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Orta vadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek üzere konut arzı artırılacak” sözünü değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 17:52
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Fazla konut sayısı kiraları düşürebilir”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Orta vadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek üzere konut arzı artırılacak” sözünü hakkında konuştu. Çeker, konutların az olduğunda fiyatların arttığını, konutların fazla olduğunda ise fiyatların düşebileceğini aktardı. Edirne’nin Saraçlar Caddesi’nde bulunan kiralık dükkanların fiyatlarına değinerek buradaki fahiş dükkan kiralarını örnek verdi.

“SARAÇLAR’DA BİR DÜKKAN 200 BİN TL”

Çeker, “Bakanımız diyor ki; konutları fazlalaştıracağız, konutları arttıracağız. Konutlar fazlalaşınca kiraların aşağı çekileceğini söylüyor. Konut sayısı az olduğunda fiyatlar yüksek oluyor. Konut çok olduğu zamanda talebi rahat karşılayacağı için bu sefer de herkes fiyatları düşebiliyor. Şu anda geçim şartlarına baktığımızda ticarilerde kiralar çok yüksek. Örnek verecek olursam Edirne’nin Saraçlar Caddesi’nde 50-60 metrekare bir dükkân 200 bin TL civarında gidiyor. Bunlar çok korkunç rakamlar” dedi.

“MAHALLENİN KİRA ORTALAMASI ALINACAK”

E-kontrat sistemini hatırlatan Çeker, “Şu konu hakkında da bilgi vermek istiyorum. Yeni bir sistem var o sistem de e-kontrat sistemi. Artık kontratlar yapılırken E-Devlet üzerinden sisteme işlenecek. Bu e-kontrat dediğimiz sistemde Edirne’nin mahallelerindeki kiralık daireleri sisteme kaydederek resmiyete döküyoruz. Örnek verecek olursam; Şükrüpaşa Mahallesi’nde kiraya verilen dairelerin arasındaki kira miktarına bakarak bir oranlama yapacaklar. Ve diyecekler ki, Şükrüpaşa Mahallesi’nde ortalama alınarak bir kira bedeli belirlenecek. Bu da mahkemeler için örnek teşkil edecek. Bu sisteme geçildiğinde kira tespitleri kolaylaşacak, fahiş fiyatlar istenilemeyecek ve her mahallenin kira ortalamasını herkes bilmiş olacak” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.