Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli, zamlardan memnun değil

Emeklilere verilecek zam oranlarının belli olmasından sonra DİSK’e bağlı Emekli-Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu zamları değerlendirdi. Dayıoğlu; “Bu zamlar emeklinin beklentisini karşılamıyor. Bize zam yapmasınlar, piyasayı ayarlasınlar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2024 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2024 17:53
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Emekli, zamlardan memnun değil

Memur ve emeklilere yeni yılda verilecek zam oranları açıklandı. Zam oranlarını değerlendiren DİSK’e bağlı Emekli-Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, verilen zamların emeklinin beklentisini karşılamadığını söyledi.

Verilen zamların 2-3 ay içerisinde eriyeceğini belirten Dayıoğlu; “Bugün aldığını ertesi gün aynı fiyatlara alamıyorsun. Zaten verilen zamlar artışları karşılayamaz, sadece biraz zaman geçirtir. 2-3 ay sonra bu zamlar erir gider. İnsanların hiçbir beklentisini karşılayamayacak. Alım gücü yönünden daha da kötüye gidecek. Şimdi insanlar arasında çalışan çalışmayan ayırdılar. Emeklilerle memurları ayırdılar” dedi.

“YOKSULLUKTA BİRLEŞTİRİYORLAR”

Ortalama emekli maaşıyla, en düşük emekli maaşı arasındaki makası giderek kapattıklarını ancak bu makas kapatmada en düşük maaşta yani yoksullukta birleştirdiklerini belirten Dayıoğlu; “Bu doğru değil. Var olan makası, en düşük emekli ücretinde kapatıyorlar. O dengeyi iyi korumaları gerekiyordu. Zamanında yapılan seyyanen zamlar bizlere yansıtılmadı. Bu verilen zamlar bugünkü pahalılığı karşılayamıyor. Geçim sıkıntısı aynen devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.