Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EDİRNE GÜLÜ ANAVATANINA DÖNÜYOR

Kaybolmaya yüz tutmuş olan Edirne’nin gülü geri dönüyor. Edirne gülünden çeşitli ürünler ortaya çıkıyor. Hasan Çetin usta topladığı Edirne gülünden reçel yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
EDİRNE GÜLÜ ANAVATANINA DÖNÜYOR

Özellikle geçmiş tarım ve imparatorluk saray mutfak kültürü içinde büyük bir öneme sahip olan gül ve gülden yapılan ürünlere ev sahipliği yapmış olan Edirne’nin kaybolmaya yüz tutmuş gülü anavatanına geri dönüyor.

Edirne gülünden yapılanlardan biri de özünde gizlenen en tatlı lezzetlerden biri olan gül reçeli. Son yıllarda başta Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü gül bahçeleri olmak üzere birçok kurum, Edirne gülünün anavatanına dönüşüne ev sahipliği yapıyor.

DERLEDİĞİ GÜLDEN REÇEL YAPTI

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği, gülün turistik gastronomik ürünler arasında öne çıkması için bir dizi gül temalı etkinlik düzenledi. Bu etkinliklerden birinde, Karaağaç Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi'nde bulunan gül bahçesinden, dernek üyesi, Edirne Tüm Aşçılar Derneği Başkanı ve RYS Otel'in baş aşçısı olan Hasan Çetin ustanın önderliğinde en taze ve yoğun gül yaprakları toplandı. Bu özenle seçilen gül yaprakları, Hasan Çetin Ustanın elinde mükemmel bir kıvama ve eşsiz bir lezzete sahip gül reçeline dönüştü.

Dernek bu çalışma için destek olan Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ne ve RYS Otel'e teşekkür etti.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.