Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’den Milli Yüzücü Sunaçoğlu’na Selam Gönderdiler

Edirne’de Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişikliğe karşı düzenlenen oturma eylemi sekizinci gününde. Eyleme katılan yaşam hakkı savunucuları, sokak hayvanlarının yaşam haklarına dikkat çekmek ve yasanın geri çekilmesi için açlık grevinde olan milli maraton yüzücüsü Alper Sunaçoğlu’na selam gönderdiler.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2024 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2024 18:52
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’den Milli Yüzücü Sunaçoğlu’na Selam Gönderdiler

Edirne’de Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine karşı düzenlenen oturma eylemi sekizinci gününde devam ediyor. Edirne Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentteki sokak hayvanlarıyla ilgili derneklerin düzenlediği eyleme, bazı siyasi partiler, odalar ve derneklerin yanı sıra vatandaşlar da destek veriyor. Bugün saat 18.00’de başlayan oturma eylemine katılan yaşam hakkı savunucuları, milli maraton yüzücüsü Alper Sunaçoğlu’na Edirne’den selam gönderdi.

Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı, milli yüzücü Sunaçoğlu’nun, sokak hayvanlarının yaşam haklarına dikkat çekmek ve yasanın geri çekilmesi için açlık grevinde olduğunu belirterek; Sunaçoğlu’nun yanında olduklarını söyledi.

“YAŞAM İÇİN ADALET NÖBETİ TUTUYORUZ”

Aydın, oturma eyleminin sekizinci gününde de devam ettiğini belirterek; “Yaşam için adalet nöbeti tutuyoruz. Bu kanlı yasa iptal edilip de yeni ve insancıl bir yasa oluşturulana kadar da geri çekilmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“SUNAÇOĞLU’NUN YANINDAYIZ”

Edirneli yaşam hakkı savunucuları olarak milli yüzücü Alper Sunaçoğlu’na selam gönderdiklerini söyleyen Aydın; “Bütün Edirneli yaşam hakkı savunucuları olarak milli yüzücümüz Alper Sunaçoğlu’na selam gönderiyoruz. Kendisi yaşam hakkı için, katliam yasasına ‘Hayır’ demek için günlerdir açlık grevinde. Açlık grevinde olmasına rağmen protesto için Hayırsızada’ya yüzmek istedi. Ancak kendisine izin verilmedi. Bu nedenle kendisi Caddebostan sahil bölgesinde açlık grevi ve oturma eylemine devam ediyor. Edirneli yaşam hakkı savunucuları olarak kendisinin yanındayız” diye konuştu. UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.