Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’den Enez’e deprem tehlike düzeyi artıyor

Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyonu Başkanı İsmail Alış, Edirne’nin deprem risk derecelerine dikkat çekerek; “Edirne merkezden Enez’e gidildiğinde deprem tehlike düzeyi artmaktadır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 16:25
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’den Enez’e deprem tehlike düzeyi artıyor

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen Mart ayı beşinci toplantısının ikinci birleşiminde Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyonu’nun Edirne ilinin deprem risk dereceleri hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı İsmail Alış tarafından sunulan raporda, Edirne il sınırları içerisinde depreme neden olacak faylar ile il merkezi ve ilçelerin deprem risk dereceleri açıklandı. Alış, Edirne il sınırları içinde depreme neden olacak fayların Saros-Gaziköy fayı ile Marmara Denizi’nde bulunan çukurların kenarlarında yer alan parçalar olduğunu söyledi.

Alış, yeni deprem tehlike haritasına dikkat çekerek; “Edirne merkezden Enez ilçemize doğru gidildiğinde en büyük yer ivmesi değerindeki artışa bağlı olarak tehlike düzeyi artmaktadır. Haritadaki ivme değerleri 0 ile 0,5 arasında değişmektedir. Örneğin; AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı’mızın Türkiye Deprem Tehlike Haritaları Uygulaması’nda Edirne merkez ve Enez ilçesi Gülçavuş köyünden nokta seçilip karşılaştırıldığında merkez 0,18 ivme değeri, Gülçavuş köyü 0,40 ivme değeri çıkmıştır” dedi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.