Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Kiralık Ev Sıkıntısı Devam Ediyor

Ağustos ayının gelmesiyle memurların tayin dönemi ve üniversite kayıt dönemi başladı. Edirne’de geçtiğimiz yıllarda yaşanan kiralık ev sıkıntısı devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2024 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2024 16:09
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Edirne’de Kiralık Ev Sıkıntısı Devam Ediyor

Edirne’de kiralık ev sıkıntısı devam ediyor. Kredilerin yüksek olması, inşaat sektöründe yükselen maliyetler, müteahhitlerin yeterli kadar konut yaparak satmalarına engel teşkil ediyor.

Edirne İnşaat ve Sanatkarları Esnaf Odası Başkan Vekili Yüksel Meriç, Edirne’de kiralık dairelerin aile için çok kısıtlı olduğunu söyledi. Öğrenci için sıkıntının biraz daha az olduğunu fakat sayının yeterli olmadığını belirten Meriç; “Kredi faizlerinin yüksek olması ve inşaatlarda kullanılan malzemelere gelen zamlardan dolayı müteahhitlerin işleri yavaşlatması ve iş bitirip de dairelere teslim edememelerinden kaynaklanan bir kiralık sıkıntımız mevcut. Öğrenci bir nebze ama aile için aşırı bir sıkıntımız var. İnşaat sektörü de yeterli değil. Hükümetin almış olduğu sıkı politika kararları müteahhitlerimizi satışta zorluyor. Müteahhit satışını yapamıyor, satışını yapamayınca da inşaatını yavaşlatıyor. İnşaat yavaşlayınca da Edirne'de kiralık ve satılık sıkıntısı mevcut oluyor. Yani bu sadece Edirne'yle ilgili bir durum da değil. Türkiye genelinde var. Çimentonun fiyatı, demirin fiyatı İstanbul'da da Antalya’da da aynı” dedi.

“ÖĞRENCİLER KAYIT DONDURABİLİR”

Kiralık ev sıkıntısından dolayı öğrencilerin üniversite kayıtlarını dondurabileceklerini düşündüğünü söyleyen Meriç; “Yani bugün sıfır 3+1 aile ev tutacağım derse 20-25 bin bandında seyrediyor. O da semtine göre değişiyor. Öğrenci için 1+1’lerimiz eşyasız olursa 10-12 bin bandında olur. Semtine göre eşyalı olursa da 13, 15 bin, 18 bine kadar çıkıyor. Ama dairenin tabii içindeki eşyasına, malzemesine göre de değişiyor. Öğrenci kayıt yapmaya gelecek ama bu durum yeterli olmayacak. Kayıtlar başlayınca apartlara, yurtlara mecburen yönelecekler. O da maddi imkanı iyi olanlar kayıtlarını yapacak, olamayanlar kayıt dahi dondurabilir. Ödeyemeyecek olan kişiler dondurabilirler” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.