Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeker’den Edirne’deki Fahiş Kiraya Komisyon Önerisi

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, kira fiyatlarındaki fiyat artışına dur diyebilmek için komisyon kurulmasını önerdi. Çeker, “Mesela Edirne’mizde mahallelerimizin hepsi ayrı ayrı bölümlerde ayrı ayrı kısaslarda. Bunlarla ilgili bizler burada bir komisyon oluşturmalıyız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 17:00
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Çeker’den Edirne’deki Fahiş Kiraya Komisyon Önerisi

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, kira fiyatlarındaki orantısız artışların önüne geçebilmek amacıyla bir komisyon kurulması önerisinde bulundu. Edirne’de bulunan mahallelerdeki evlerin konumları ve metrekare birim fiyatı üzerinden bir fiyatlanma yapılması gerektiğini belirten Çeker, “Geniş bir komisyon oluşturarak değerlendirme yapmalıyız” ifadelerine yer verdi.

“KİRAYA VERMEK İÇİN ÖĞRENCİYİ BEKLİYORLAR”

Çeker, “Gündem konumuz kiralar. Ağustos ayına girmemizle birlikte okul ve tayin nedeniyle kiralık konutlarda bir hareketlenme yaşanacak. Böyle bir hareketlenme olunca Edirne’de konutlarımız fazla ama kiralık yerlerimiz az sayıda görünüyor. Kiralık bulmak biraz zor. Olanlar da kiraya vermiyor, öğrenciyi bekliyorlar. Daha pahalıya vermek isteyen ev sahipleri var. Tabii ki bunlar hep devam eden sıkıntılar. Daha önceki yıllarda bununla ilgili bazı röportaj yaptık, haberlerimizi yaptık. Tabii bunu gündeme getirmek gerekir. Gündem konusu da ne olur? Kiralarla ilgili ve daire satışlarıyla ilgili ne yapabiliriz? Türkiye genelinde aslında bunu uygulamamız lazım. Bunu uygulamak da o kadar zor bir şey değil. Mesela Edirne’mizde mahallelerimizin hepsi ayrı ayrı bölümlerde ayrı ayrı kısaslarda. Bunlarla ilgili bizler burada bir komisyon oluşturmalıyız. Komisyon nasıl olur? Ticaret Odası ile olur, esnaf odalarıyla olur. Bizim emlakçıların dernekleriyle olur. Belediyemizle olur. Böyle geniş bir komisyon oluşturarak değerlendirme yapmalıyız. Örneğin; Edirne’nin en büyük mahallelerinden biri olan Şükrü Paşa Mahallesi’nin uç noktası, orta noktası ve en alt noktası var. En alt nokta dediğim ne oluyor? Alışveriş merkezleri, marketler, ulaşım kolay gibi konumu güzel yerlerden bahsediyorum. Tabii ki buradaki kiralar farklı. Biraz daha yukarıya doğru gidiyorsun. Kiralar biraz daha düşüyor. Farklı oluyor. Bizler toplanarak bir komisyonu oluşturarak her mahalle için metrekare birim fiyatı üzerinden bir kira tespiti yapabiliriz. Nasıl yaparız? Mesela Fatih Mahallesi'nde ana artere yakın yerlerdeki kiralarımız metrekaremizin fiyatı bu, ana artere uzak yerlere kısımda bulunan yerlerde farklı fiyatlar vermeliyiz” şeklinde konuştu.

“DAİRE SATIŞLARINDA DA KULLANILABİLİR”

Çeker, “Yani biz sadece kiralık için değil daire satışları için de bu tespitleri yaparız. Sıfır dairenin fiyatı bu, 5 yıllık dairenin fiyatı bu, 10 yıllık dairenin fiyatı bu diyebiliriz. Herkesin kafasında da bu oluşmuş olur. Milletimizin de şehrimize gelecek olan kişiler de ne yapar? Kendi bütçesine göre ev seçme ihtimali olabilir” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.