Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇED DOSYASINDA KOPYALA-YAPIŞTIR REZALETİ

DOKU Derneği Başkanı Göksal Çidem, ÇED raporlarıyla ilgili duyurularda yazım yanlışlığına dikkat çekti. Çidem, “Kopyala – Yapıştır” yöntemi kullanılması nedeniyle yapılan yanlışlara çarpıcı bir örnek verdi: Proje alanı; Kofçaz, kullanılacak araziler Yozgat, Sivas ve Kayseri’de.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2023 16:13
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
ÇED DOSYASINDA KOPYALA-YAPIŞTIR REZALETİ

Doğa ve Kültür Derneği (DOKU) Başkanı Göksal Çidem Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın web sayfasında yapılan duyuru hakkında açıklamada bulundu.

DOKU Derneği Başkanı Çidem’e göre; yapılan duyuruda, proje alanı Kofçaz bölgesi köyleri, proje kapsamında kullanılacak araziler Yozgat, Sivas ve Kayseri olarak gösterildi. Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planına göre proje alanı mera alanında. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre ise tarım ve orman alanında kalıyor. Proje ile ilgili olarak “Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve Orman Kanunu kapsamında gerekli izinler alınacaktır” ifadelerine yer veriliyor. Çidem ise yapılan duyurunun incelendiğinin iddia edilmesi üzerine yetkililere şunu sordu: “İnceleyip uygun buldunuz da proje alanı ilimiz Kofçaz bölgesi köyleri. 1/100.000 Çevre Düzenleme Planlarına göre kullanılacak araziler Yozgat-Sivas-Kayseri Yoksa bu iller Kofçaz sınırında mı kalıyor?”

“DOSYALAR SAÇMALIKLA DOLU”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın web sitesinde paylaşılan ÇED raporunda yanlışlık olduğuna değinen Çidem “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı web sayfasında yapılan duyurularda ÇED başvuru dosyaları saçmalıklarla dolu yine. Hadi bunu yazan kes – kopyala - yapıştır yapıyor. Bunu denetleyen, okuyan bakanlık yetkilileri bunu duyururken ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve başvurunun ÇED genel formatına uygun hazırlandığı anlaşılmış olup, projeye ilişkin ÇED süreci başlatılmıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Kırklareli Valiliğine (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına gönderilebilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur’ ifadelerine yer veriyor. ÇED Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve başvurunun ÇED genel formatına uygun hazırlandığı anlaşılmış. Peki, inceleyip uygun buldunuz da proje alanı ilimiz (Kırklareli) Kofçaz bölgesi köyleri. 1/100.000 Çevre Düzenleme Planlarına göre kullanılacak araziler Yozgat – Sivas - Kayseri, yoksa bu iller Kofçaz sınırında mı kalıyor?” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.