Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulgar polisin babası Bıçvarov; “Ne söylersek söyleyelim oğlum geri dönmeyecek”

Türk – Bulgar sınırında Bulgar sınır polisi Petır Dimitrov Bıçvarov’un öldürülmesi olayının davasında karar açıklandı. Davanın ardından konuşan Bıçvarov’un babası Dimitır Georgiev Bıçvarov, kararın ders olması gerektiğini söyleyerek; “Ne söylersek söyleyelim oğlum geri dönmeyecek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 15:24
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Bulgar polisin babası Bıçvarov; “Ne söylersek söyleyelim oğlum geri dönmeyecek”

Türk – Bulgar sınırında öldürülen Bulgar sınır polisi Petır Dimitrov Bıçvarov’un davasının 3’üncü duruşması, bugün Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya; Bulgaristan Sınır Polisi Müdür Yardımcısı Petar Cigov, Bıçvarov’un babası Dimitır Georgiev Bıçvarov ve annesi Keranka Nikolova Bıçvarova, müşteki Raşko Raşkov Raşkov, tutuklu yargılanan Engin E., tutuksuz yargılanan Mustafa E. ile avukatlar katıldı.

Duruşmada Bıçvarov ailesi, manevi ve maddi taleplerimizin saklı tutulmasını ve sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Raşkov ise olayın maddi, manevi ve psikolojik hasarları nedeniyle 100 bin Leva talep etti. Mustafa E., beraatini talep ederken; Engin E. ise 1 yıl 4 aydan beri tutuklu bulunduğunu söyledi.

İfadelerinin sorulmasının ardından mahkeme heyeti, duruşmaya 5 dakika ara verdi. Aranın ardından heyet kararı açıkladı. Karara göre; Mustafa E., adli kontrol şartıyla beraat etti. Engin E. ise Petır Dimitrov Bıçvarov’u kasten öldürmekten müebbet, Raşko Raşkov Raşkov’u öldürmeye teşebbüsten 12 yıl ve mala zarar verme suçundan 6 ay cezalandırıldı. Engin E.’nin tutukluluğunun devamına karar verildi.

“KARARDAN MEMNUNUZ”

Duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bulgaristan Sınır Polisi Müdür Yardımcısı Peter Cigov, karardan memnun olduklarını söylerken; “Karardan memnunuz. Beklediğimiz bir karardı. Ama hiçbir karar polisimizin hayatını geri getiremez. Sonuçta bir adalet vardı ve bundan memnunuz. Bu olaydan sonra Bulgaristan ve Türkiye arasında sınırın kontrolü arttı. Sınıra daha çok kamera koyduk. Serbest kalan kişinin suçunu ispatlayamıyorlar. Bu yüzden sadece 1 kişi ceza aldı. Fakat karara itiraz etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“HERKESE DERS OLSUN”

Baba Dimitır Georgiev Bıçvarov mahkemenin verdiği kararın herkese ders olması gerektiğini belirterek; “Bu karar, polise saldıran, polisi öldürmeye teşebbüs eden herkese ders olsun. Ama ne söylersek söyleyelim benim oğlum geri dönmeyecek. Adli kontrol ile serbest bırakılması kararına da itiraz edip etmeyeceğimizi avukatımızla görüşeceğiz” dedi.

“OLUMLU BİR KARAR ÇIKTI”

Av. Coşkun Molla da adaletin tecelli ettiğini belirterek; “Adaletin tecelli ettiğini gördük. Mahkeme, iddianamede talep edilen suçlamaların gerçekleştiğini, sabit olduğunu değerlendirerek müebbet hapisle cezalandırdı. Hukuki açıdan olması gereken, tatminkar bir karar. Tabii ki manevi açıdan üzüntülerinin giderilmesi mümkün değil ama sonuç olarak olumlu bir karar çıktı” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.