Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BELEDİYE BAŞKANLARINA ÖRNEK OLSUN

-Kırklareli Kent Konseyi ve DOKU Derneği, çevre mücadelesine destek veren Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker’e teşekkür belgesi verdi. Türker, çevre sorunlarının herkes gibi belediye başkanlarını da ilgilendirdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2023 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2023 18:00
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
BELEDİYE BAŞKANLARINA ÖRNEK OLSUN

Kırklareli Kent Konseyi ile Doğa ve Kültür (DOKU) Derneği, Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesinin Belediye Başkanı Serdar Türker’e doğaya, çevreye ve toplumsal eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür belgesi verdi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası Edirne Şubesi’nin düzenlediği Trakya’da Sanayişleşme ve Çevre Sempozyumu’nun Kırklareli’de düzenlenen ilk programına katılan Türker, Kırklareli Kent Konseyi ve DOKU Derneği’nin bölgedeki çevre mücadelesi için gerçekleştirdiği çalışmalara verdiği destek ile dikkat çekti.

“BİZİM YANIMIZDA BULUNAN BİR TANE BELEDİYE BAŞKANI VAR”

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalı emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğan Kantarcı, Türker’e plaketini takdim ederken; “Serdar bey ile karşılaştığım için çok sevindim. Kendisini çok severim. Ama Trakya’da belediyeleri düşündüğümüzde, bizim yanımızda bulunan bir tane belediye başkanı var. Ben de kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“DAVALARIN HEPSİNİ KAZANDIK”

Türker de Kırklareli Kent Konseyi, DOKU Derneği ve Prof. Dr. Kantarcı’ya teşekkür ederken; “Beni çok mutlu ettiniz. Bizim çevre sevdamız, çocukluğumuzdan kaynaklanıyor. Babam emekli öğretmen ve köy okullarında öğretmenlik yaptı. Çocukluğumuz köyde geçti. O yüzden çevreyi, doğayı çok seviyoruz. Bu konuda mücadele veriyoruz ve hiçbir zaman da geri adım atmadık. Hem Edirne Bölge İdare Mahkemesi’nden, hem de Danıştay’dan bütün toprak, mera ve su ile ilgili davaların hepsini kazandık. O dönemde Prof. Dr. Doğan Kantarcı ve Göksal Çidem bize çok destek vermişti” dedi.

“TAŞ OCAKLARI KAYNARCA’NIN SUYUNUN AZALMASINA NEDEN OLDU”

Çevre mücadelesinin kolay olmadığını söyleyen Türker; “Hem bölgemizde, hem Bulgaristan’da bazı şehirlere gittik ve çevre mücadelesi verdik. Son süreçte özellikle taş ocakları, su diyarı olarak bilinen Kaynarca’nın sularında da müthiş bir azalmaya neden oldu. Bölgemizde maalesef kanser ile ilgili ölümler her geçen gün artıyor. Küresel anlamda kuralık da bizi derinden tehdit ediyor. Bu mücadele her gün artarak devam ediyor. Bunun partisi olmaz. Doğa, çevre, ormanlar, su kaynakları bütün belediye başkanlarını, herkesi ilgilendiriyor. Bu konuda bilincin mutlaka olması gerekiyor. Mücadelemizi hiçbir zaman bırakmadan artırarak devam ettirme sözü veriyorum” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.