Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arabacı: Ekimler tamamlandı

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, Trakya Bölgesi’nde ekimlerin tamamlandığını söyledi. Arabacı, “Bu yağan yağmurlar şu anda ekilen buğday veya kanolanın çıkmasına iyi geliyor ama bizim toprağımızın belirli bir seviyeden sonrası hala kuru” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2023 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:43
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Arabacı: Ekimler tamamlandı

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, Trakya Bölgesi’nde ekimleri ve yağışları değerlendirdi. Arabacı, Ekimlerin büyük çoğunluğunun bittiğini söyledi. Arabacı, toprakların doyuma ulaşması için yağışların önemini vurguladı.

“EKİM İŞLERİNİN YÜZDE 98’İ TAMAMLANDI”

Ekimler hakkında bilgi veren Arabacı, “Bizim bölgemizde ekim işleri bitti denilebilir. Bazı yerlerde sonradan ekmeye niyetlenmiş ya da anız, buğday yerini sürememiş veya geç kalmış yerler vardır ama yüzde 98’i ekildi. Yağışları uzun zamandır bekliyorduk, yağışlar oldukça güzel. İnşallah bu şekilde de devamı gelir. Bu yağan yağmurlar şu anda ekilen buğday veya kanolanın çıkmasına iyi geliyor ama bizim toprağımızın belirli bir seviyeden sonrası hala kuru. Topraklarımızın doyuma ulaşması, nehirlerimizin ve barajlarımızın dolması gerekiyor. İnşallah güzel bir kar da alırız. Karın yağması toprak doyumu ve barajların debileri için oldukça önemli umarım yağışlar devam eder” dedi.

ÇKS’DE SON TARİH 2 OCAK 2024

Çiftçi Kayıt Sistemi’nin (ÇKS) son günün 2 Ocak olduğunu belirten Arabacı “Biz oda olarak bütün üreticilerimize mesaj sistemimizle bilgilendirmeler yapıyoruz. Son günler yaklaştığında da tekrardan hatırlatma yaparak üreticilerimizi uyarıyoruz. Çok nadir unutan oluyor. Kaydı yaptığını zannedip yapmayanlar oluyor. Onun dışında herhangi bir sıkıntı yok. Bütün çiftçilerimiz ÇKS başvurularını gününe kadar yapıyor” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.