Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne'de AVM’de Deprem Sergisi

Edirne’de 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde AFAD, MEB AKUB, EDAK ve MAG AME tarafından bir alışveriş merkezinde fotoğraf sergisi oluşturuldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2024 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2024 15:06
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne'de AVM’de Deprem Sergisi

Edirne’de 17 Ağustos depreminin 25’inci yılında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Edirne İl Temsilciliği, Millî Eğitim Bakanlığı Arama Kurtarma (MEB AKUB) Edirne İl Temsilciliği, Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK), Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MEGAME) Edirne İl Temsilciliği tarafından bir alışveriş merkezinde fotoğraf sergisi oluşturuldu. Sergiye çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi. Serginin amacının depremde hayatını kaybedenleri anmak ve deprem bilinci oluşturmak olduğu belirtildi.

“17 AĞUSTOS DEPREMİNİ ANMAK İÇİN BURADAYIZ”

Sergi hakkında bilgi veren MEGAME Edirne İl Temsilcisi Tuğberk Emre Aktaş, “Bugün burada 17 Ağustos depreminin 25’inci yıl dönümü için AFAD organizasyonunda birleşmiş bulunmaktayız. Amacımız 17 Ağustos depremini ve 6 Şubat depremlerini anmak, acımızın hala taze olduğunu insanlara vurgulamak ve deprem öncesinde bu depremlerin acı boyutunu yaşamamak için insanların hazır olmasını sağlamak. Bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Mahalle Afet Gönüllüleri, yerel düzeyde arama kurtarma etkinliğini yapar. Mahalle afet gönüllüleri depremden sonra kendi mahallelerini afete hazır hale getirir. Afet sırası ve sonrasında profesyonel ekiplerle birlikte çalışma yapar. Şu anda Trakya’da AFAD’ın akreditasyona sahip tek STK’yız. Bu uygulamayı Edirne’nin bütün mahallelerinde uygulamak istiyoruz. Şu anda faaliyette olan mahalleler şu şekilde; Şükrüpaşa Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Abdurrahman Mahallesi ve Kocasinan Mahallesi’nde Afet Gönüllüleri projemiz sürüyor. Mahallelerimiz şu anda eğitim alıyorlar. Eğitimler tamamlandıktan sonra mahallelere konteyner konularak oradaki malzemelerle yerel ve ulusal afetlere müdahile edebilecekler” dedi.

“AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Serginin amacının farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Edirne MEB AKUB Lideri Serhat Üretmen, “2019 yılında Millî Eğitim Bakanlığı ve AFAD arasında yapılan bir anlaşma ile hayata geçmiş bir oluşumdur. 2019 yılında yapılan protokol gereği 25 asil, 5 yedek olmak üzere 30 kişiden oluşan her ilde kurulan bir ekibiz. 2019 yılından bu yana ekip üyeleri çeşitli eğitimlerle bütün afetlerde etkin bir şekilde faaliyet gösterecek eğitildi. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde ekiplerimiz birçok ekibimiz faaliyet gösterdi. Benim ekibimden de yine 6 Şubat depreminin olduğu sabah Hatay İskenderun’a hareket ettik. Orada yaptığımız arama kurtarma çalışmalarımızda 5 canlı, 18 vatandaşımızın cenazesine ulaşmış olarak geri döndük.  Arkasından 1 hafta mola verdikten sonra Kahramanmaraş merkez de çadır kent kuruluşlarında görev aldık. Bugün de 17 Ağustos 1999 yılında İstanbul’da meydana gelen Gölcük merkezli depremi anma faaliyeti olarak bir resim sergisi oluşturduk. Aslında buradaki amacımız orada kaybettiğimiz vatandaşları anmak ve depremin oluşturduğu yıkımı insanların gözüne getirerek bir farkındalık oluşturmak” şeklinde konuştu.

“KAYBETTİĞİMİZ BÜTÜN CANLARI ANMAK İÇİN BURADAYIZ”

Derneğin Gölcük depreminden sonra kurulduğunu belirten Edirne Arama Kurtarma Derneği Genel Sekreteri İbrahim Tekbaş, “Derneğimiz Gölcük depreminden sonra kurulan bir dernek. 1999 yılından bugüne kadar gelen bütün faaliyetlerde aktif bir şekilde rol alan bir derneğiz. Bugün burada oluş sebebimiz depremde kaybettiğimiz bütün canları anmak için buradayız. İnşallah bir farkındalık yaratırız” ifadelerine yer verdi.

Sergi bugün sona erecek

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.