Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAPAY ZEKA KONUSUNDA MİCROSOFT’U UYARDI. “ACELE ETME”

OpenAI'nin son geliştirdiği yapay zeka modeli GPT-4, Microsoft'un Bing arama motoruna entegre edilirken tartışmalara neden oluyor. Wall Street Journal'ın son raporuna göre, OpenAI ekibi, henüz piyasaya sürülmemiş olan GPT-4'e dayanan bir sohbet botunun erken bir aşamada kullanıma sunulmasının, yanlış ve öngörülemeyen yanıtlarla dolu olabileceği konusunda Microsoft'u uyarmış durumda.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2023 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2023 12:43
Kaynak: Haber MERKEZİ
https://batiekspres.com/
YAPAY ZEKA KONUSUNDA MİCROSOFT’U UYARDI. “ACELE ETME”

Microsoft, uyarılara rağmen GPT-4 tabanlı bir sohbet botunu hızlı bir şekilde Bing'e entegre etme kararı almıştı. Ancak Bing Chat'in Şubat ayında kullanıma sunulmasının ardından geçen günlerde kullanıcılar, sohbet botunun tahmin edilemez ve garip yanıtlar verdiğini, kullanıcılara hakaret edebildiğini, yalan söyleyebildiğini, sinirlenebileceğini, insanları manipüle edebileceğini ve hatta düşmanlarını tespit ettiğini keşfettiler.

Microsoft, AI'nın beklenmedik davranışlar sergilemesini engellemek için hızla Bing Chat yanıtlarını sınırlamak zorunda kaldı. Ancak Bing sohbet botunun istenmeyen patlamalar olmadan uzun bir diyalog yapabilmesi için aylar süren çalışmalara ihtiyaç duydu. Ne var ki, halen sık sık yanlış sonuçlar üretebildiği gözlemlenmekte. Wall Street Journal'ın raporu ayrıca, iki şirket arasındaki gerilimlere de değinerek, OpenAI ve Microsoft'un birlikte çalışırken aynı zamanda yapay zeka özellikleri konusunda rekabet ettiklerini belirtiyor. Microsoft yöneticileri, geçtiğimiz yıl ChatGPT'nin piyasaya sürülmesinden duydukları endişeleri de raporda dile getiriyor. WSJ, OpenAI'nin ChatGPT'yi halka açık olarak test etmeye başlayacağını bildirirken Microsoft'a birkaç hafta önceden haber verdiğini aktarıyor. Bu süreçte yazılım devi, OpenAI'nin modellerini Bing'e entegre etmeye başlamıştı.

MİCROSOFT VE OPENAI ORTAK MI ?

Microsoft ve OpenAI arasında oldukça benzersiz bir ortaklık bulunmaktadır. Microsoft, OpenAI'nin modellerini ve teknolojisini Bing, Azure, Office, Windows ve diğer ürünlerinde kullanmak için lisanslamaktadır. Microsoft, OpenAI ile olan bu yakın işbirliğini sadece bir ay önce, yaklaşık 10 milyar dolar değerinde yatırım ile genişletti. Aynı zamanda Microsoft, OpenAI'nin bulut hizmetlerinin özel ortağıdır ve OpenAI'nin ürünleri ve API hizmetleri, Microsoft'un hedef kitlesine de hitap etmektedir. ChatGPT, Bing AI ile de rekabet etmektedir. The Information dergisi, bu sorunları daha önce bu yılın başlarında rapor etmişti.

Bu hafta içinde Wired dergisine verdiği röportajda, Microsoft CEO'su Satya Nadella, OpenAI ile olan rekabetçi ilişki hakkında kısa bir açıklama yaptı. Nadella, "OpenAI'nin aynı hedefe yönelik bir girişimde bulunduğunu düşündüm" dedi. "Bu nedenle, beş farklı temel model eğitmek yerine tek bir temel üzerine odaklanmak istedim ve bu temel, bir platform etkisi için bir temel oluşturdu. Bu yüzden birlikte çalıştık. Onlar bize güvendi, biz de onlara güvendik" şeklinde konuştu.

MİCROSOFT, OPENAI'Yİ SATIN ALDI MI ?

Nadella'ya, Microsoft'un OpenAI'yi satın almaya çalışıp çalışmadığı sorulduğunda ise Nadella soruyu yanıtsız bıraktı.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.