Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YERLİ KARAAĞAÇ ACI BİBERİ, CEBİ DE YAKIYOR

Edirne’de tava ciğerinin yerli Karaağaç acı biberi, yaklaşık bir ay gölgede kurutulduktan sonra dükkanlarda alıcısını bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2023 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2023 13:56
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
YERLİ KARAAĞAÇ ACI BİBERİ, CEBİ DE YAKIYOR

Edirne’nin meşhur tava ciğerinin yancısı kurutulmuş acı biber, hasadı yapılıp bir ay gölgede kurutulduktan sonra dükkanlardaki yerlerini almaya başladı. Yerli Karaağaç acı biberi kilosu bin 100 liradan satışa çıktı.

“TAVA CİĞERİNİN OLMAZSA OLMAZI”

Edirne’de Saraçlar Caddesinde aktar dükkanı işletmecisi Gökhan Baraz, kurutulmuş acı biberin tava ciğerinin olmazsa olmazı dedi. Baraz vatandaşın ilgisinin yoğun olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Yerli Karaağaç biberi topraktan alındı kurutuldu ve dükkanlardaki yerini aldı. Bu kurutma işlemi yaklaşık bir ay sürüyor, biraz zahmetli bir iş. Biberler tek tek ipe dizilerek gölgede kurutuluyor. Tava ciğerinin olmazsa olmazı, en güzel yancısıdır. Talep çok, vatandaşlarımız ilgi gösteriyor. Kilosu bin 100 liradan alıcısını bekliyor.”

Baraz, isteyenlerin kilo, isteyenlerin de gram hesabıyla aldığını ve kurutulmuş acı biberin ciğerle yarışır hale geldiğini belirtti.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.