Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YEDAM Atölyesi’nde tasarlanan eserler sergilendi

Edirne Yeşilay Danışmanlık Merkezi, bir AVM’de bağımlılıklarla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla danışanların YEDAM Atölyesi’nde tasarladıkları eserlerin yer aldığı bir sergi açtı.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 13:50
Kaynak: MERT ERİŞKİN
YEDAM Atölyesi’nde tasarlanan eserler sergilendi

Edirne Yeşilay Danışmanlık Merkezine başvurarak "bağımsız bir hayatı" tercih eden danışanların YEDAM Atölyesi’nde tasarladıkları eserler bir alışveriş merkezinde sergilendi. Sergi bağımlılıklarla mücadeleye dikkat çekmek için açıldı.

Serginin açılışı Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Edirne İl Turizm ve Kültür Müdürü Kemal Soytürk, Edirne İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Harun Tohumcu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Yeşilay Şube Başkanı Müzekka Bayrak ve Yeşilay Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç’in katılımı ile gerçekleşti.

Sergide 400’e yakın danışan eseri bulunuyor. Ayrıca ödüllü karikatür çizimleri de sergide yer aldı. Açılan stantta vatandaşlara broşür dağıtılıp, bilgi verildi. Edirne Yeşilay Şube Başkanı Müzekka Bayrak, 2023 yılında Edirne ve Keşan YEDAM tarafından bağımlı ve bağımlı yakınları ile gerçekleştirilen görüşme sayısının bin 191 kişi olduğunu söyledi.

Edirne Yeşilay Şube Başkanı Müzekka Bayrak, bağımlılıktan uzak sağlıklı bir yaşam için Yeşilay Danışmanlık Merkezine başvurulması gerektiğini belirterek “Bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen Yeşilay Danışmanlık Merkezimize YEDAM’a başvurarak destek alan danışmanlarımızın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim usta öğreticimiz önderliğinde tasarladıkları ürünleri sergi açılışına hoş geldiniz. 2023 yılında Edirne ve Keşan YEDAM tarafından bağımlı ve bağımlı yakınları ile gerçekleştirilen görüşme sayısı bin 191 kişidir. Bağımlılıklarla mücadelemizde Yeşilay’a destek veren başta valimiz Yunus Sezer olmak üzere tüm kurumlarımıza ve AVM yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi.

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

Edirne Valisi Yardımcısı Ali Uysal, teknoloji ve sosyal medya bağımlılığına dikkat çekerek “Merkezimize yapılan başvurular genelde madde bağımlılığı, uyuşturucu olarak algılıyoruz. Fakat artık günümüzde yeni bir bağımlılık var Teknoloji bağımlılığı dediğimiz. Benim sosyal medya bağımlılığı dediğim bağımlılık var. Buna da çok dikkat etmemiz gerekiyor. Gençlerimizi doğayla, toprakla buluşturmamız lazım” diye konuştu.

Sergi bugün saat 22.00’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.