Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaz: “Suakacağı Barajı Edirne için hayati öneme sahip”

Devlet Su İşleri Emekli Bölge Müdür Yardımcısı Sabahattin Yaz, dünyada değişen iklim koşulları sebebiyle Edirne’de yapılacak olan Suakacağı Barajı’nın önemine vurgu yaptı. Yaz, barajın güçlü yağışlarda su tutma özelliğiyle Edirne’de olası taşkınları önleyeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 13:22
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Yaz: “Suakacağı Barajı Edirne için hayati öneme sahip”

Uzun yıllar Devlet Su İşlerinde Bölge Müdür Yardımcılığı Yapan Sabahattin Yaz, Edirne’de yapılacak olan Suakacağı Barajı’nın, dünyada değişen iklim koşulları sebebiyle güçlü yağışlarda olası taşkınları önleyeceğini söyledi.

Taşkın önleme özelliğinin yanı sıra 16 bin hektar arazinin sulanacak olmasıyla tarıma da büyük katkı sağlayacağını belirten Yaz; “Suakacağı Barajı, dünyadaki değişken iklim koşulları dolayısıyla hayati öneme haiz bir noktaya gelmiştir. Bu barajla ilgili yıllardır ikili görüşmeler yapılmıştır, bir sonuca ulaşılamamıştır. Bundan sonra Balkanlar’a yağacak güçlü yağışlar Edirne’mizin kenar mahallelerini çok büyük riskler altında bırakır. O baraj bu selleri önleyecek, tutacak bir baraj. Bu baraj ayrıca 16 bin hektara sulama yapılacağı için de çok büyük bir öneme sahip olacak. Bu baraj 150 milyon metreküp su tutacak. Bugün Trakya’da 16 bin hektar sulama alanını kapsayan baraj yok. Bu barajın her şeyden önce Edirne için öncelikli konu olarak ele alınması lazım” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.