Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Sezer ve meclis üyeleri veda toplantısında

Edirne Valisi Yunus Sezer, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi son toplantısını gerçekleştirecek İl Genel Meclisi Üyeleri ile toplantıda bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 13:27
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Vali Sezer ve meclis üyeleri veda toplantısında

Edirne Valisi Yunus Sezer, bugün son toplantısını gerçekleştirecek Edirne İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Eyyüp Batuhan Ciğerci, İl Özel İdaresi müdürleri ve personelleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

İl Özel İdaresi yemekhanesinde düzenlenen toplantıda Vali Sezer ile İl Genel Meclisi Üyeleri, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi görev sürelerinin bugün dolması nedeniyle vedalaştılar. Toplantıda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Şenol Kılıç ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Nedret Akbulut konuşma yaparak, Meclis’in son 5 yıllık çalışma döneminde görevini gerçekleştiren vali ve vali yardımcılarına, il özel idaresi genel sekreterliği, kurum müdürleri ve personelleri ile il genel meclisi üyelerine teşekkür ettiler.

“İLK 3’E GİREN İL ÖZEL İDARESİYİZ”

Akbulut’un konuşmasının ardından İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, görev değişikliği nedeniyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldiklerini belirterek; “Mevcut olan 28 İl Genel Meclisi Üyemizin içerisinde 10 tanesi seçilebilecek yerlerden. 2024-2028 yıllarında daha önceden aldıkları bilgi birikimleriyle yine İl Özel İdaresi’ne, Edirne ilimize katkı vermeye devam edeceklerdir. Bizi en çok onurlandıran mesele; 2009’da yılında İl Genel Meclisi’ne geldik. Ne olduğunu bilmediğimiz bir yapının içerisinde buluşmuştuk. Köylere Hizmet Götürme Birliği kapanmış, İl Özel İdaresi olma kimliğine bürünmüştü. Ama ne olduğunu bilmiyorduk. Herkes, ‘Ben yaptım oldu’ mantığındaydı. Böyle bir yapının içerisinde şimdi işi bitmeden, program dışına asla çıkılmayan, tam bir devlet kurumu yapısını oluşturduk. Ben hep onur duydum. Türkiye’de 51 tane İl Özel İdaresi var. İddia ediyorum; biz ilk 3’e giren İl Özel İdaresiyiz. Bu kurumlaşmada valilerimizin, vali yardımcılarımızın, il özel idaresi genel sekreterlerimizin, müdürlerimizin ve çalışan personelin İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte hareket etmesi, fikirlerimizi ortaya koyarak doğru şeyleri tartışmamız, kararların geciktirilmeden karar altına alınması, bürokratlarımızın ve personelimizin hızlı ve ivedilikle uygulaması, Edirne’ye yatırımların yapılması ile ilgili çok sağlıklı biçimde bir yapı oluşturduk. Bununla onur duyuyorum. Bu uğurda emeklerimizin bundan sonra da artarak devam etmesini temenni ederek hepimize iyi çalışmalar diliyorum” dedi.

“GÖREVİNİZİ YERİNE GETİRMENİZ NEDENİYLE TEBRİK EDİYORUM”

Geçmiş’in ardından CHP ve AK Parti gruplarından kadın meclis üyeleri Çiğdem Gegeoğlu ve Melek Uzgör, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili konuşma gerçekleştirdiler. Toplantıda son konuşmayı ise Edirne Valisi Yunus Sezer yaptı. Sezer, konuşmasına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlarken; “Mahalli İdareler Seçimlerine yaklaşık 23 gün kaldı. İl Özel İdaresi’nde bir görev değişimi söz konusu. Halkımızın bu noktada iradelerinin sandığa yansıması ve kendilerini temsil noktasında hem belediyede, hem il genel meclisinde, hem de belediye meclisinde temsil edecekleri seçme noktasında sandığa gitmeleri söz konusu olacak. Umarım bu yeni dönemde, bir önceki döneme göre daha güzel hizmetleri hep beraber yapma imkânını elde ederiz. Geçtiğimiz dönemde vermiş olduğunuz emek için, ilimize hizmet noktasında yapmış olduğunuz çalışmalar için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. İlçelerimizdeki, köylerimizdeki sorunları ile taşıma, burada bir mesele haline getirme, bir karar mekanizmasına dönüştürme ve onu bir aksiyona dönüştürme, yatırım ve hizmete dönüştürme noktasında sizlerin yönlendirmeleri gerçekten bizim açımızdan çok önemli. Bizim halk nezdinde gören gözümüz, duyan kulağımızsınız. Bunu da çok layıkıyla yerine getirdiğinizi düşünüyor, bu konuda da tebrik ediyorum” sözlerine yer verdi.

KADINLARA ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Sezer, konuşmasının ardından İl Özel İdaresi’nin kadın müdürleri ve kadın personelleri ile İl Genel Meclisi’nin kadın üyelerine çiçek takdim etti. Çiçek takdiminin ardından Sezer, İl Genel Meclisi Üyeleri ile meclis toplantı salonunun girişinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Sezer, daha sonra İl Özel İdaresi’nden ayrıldı.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.