Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

USTALIĞIYLA AĞACI SANATA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Havsa’da kuskus tekne ustası Emin Meriç, babasından öğrendiği kuskus teknesi yapımını 30 yıldan beri babasının malzemeleri ile yapmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2023 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2023 13:51
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
USTALIĞIYLA AĞACI SANATA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Edirne’nin Havsa ilçesinde kuskus tekne ustası Emin Meriç, ağaçları tek tek oyarak şekil verdiği teknelerin yapımını anlattı. Babasının ısrarı üzerine öğrenmiş olduğu ustalığının yavaş yavaş unutulduğuna değindi.

“BİR TEKNENİN YAPIMI BİR HAFTA SÜRÜYOR” 

Kuskus teknesi yapımını anlatan Meriç “30 yıldan beri kuskus teknesi yapıyorum. Bu mesleği babamdan öğrendim. Babamın yanına sürekli gittiğim için bu işi bana öğretti. Şu anda kullandığım malzemelerin hepsi babamdan kalma. Babamdan aldığım bilgiler ışığında, babamın gösterdiği gibi yapmaya çalışıyorum. Yapmış olduğumuz teknelerde söğüt ve kavak ağaçları kullanıyoruz. Kullandığımız ağaçları önce kurutmamız gerekiyor. Bu işlemde yaklaşık 1 ile 2 yıl arasında değişiyor. Kuruyup işleme alınan bir tekneni hazırlanması ise bir hafta sürüyor. Fiyatlar boylarına göre değişiyor. 2 bin 300 ile 2 bin 400 TL arasında civarında fiyatlarımız var” dedi.

“UNUTULMAYA BAŞLADI”

Yaptığı işin unutulmaya yüz tuttuğuna değinen Meriç “Şu anda yapmış olduğum bu iş unutulmaya başladı. Edirne’de bu işi benim dışımda yapan ve bilen yok. Oldukça zahmetli bir iş olduğu için kimse yapmayı tercih etmiyor. Ben elimden geldiği kadar yapmaya devam edeceğim” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.