Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ÜRETİCİ KANOLA EKMEKTEN VAZGEÇTİ”

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, desteklemenin yetersiz olması nedeniyle üreticinin kanola ekmekten vazgeçtiğini, devletin tohumun yüzde 75’ini ücretsiz vermesinin yerinde ve doğru bir karar olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2023 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2023 13:44
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“ÜRETİCİ KANOLA EKMEKTEN VAZGEÇTİ”

Cumhuriyet Halk Partisi'nin önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Tarım Bakanlığı'nın kanola bitkisi tohumlarının yüzde 75'ini ücretsiz olarak dağıtma kararını değerlendirdi.

Gaytancıoğlu www.batiekspres.com internet haber sitesine yaptığı açıklamada “Tarım Bakanlığı iyi bir iş yaptı, bitkisel yağ açığımızı kapatabilmek için bu yıl üreticiye ekim öncesi kanola bitkisinin tohumunun yüzde 75’ini hibe verme kararı aldı. Bu destek, tarım sektörünün kalkınmasını desteklemek adına olumlu bir adım olarak görünüyor. Ancak geçen yıl kanola üretiminden para kazanamayan çiftçilerimiz bu yıl kanola ekmek istemiyorlar. Kısacası Tarım Bakanlığı diyor ki; gel kardeşim kanola ek. Tohumun yüzde 75’ini ben veriyorum. Ama kimse gitmiyor. Neden mi? Çünkü kanolada bir piyasa oluşturulmadığı için ve 80 kuruş olan destek yukarılar çıkartılmadığı için üretici kanola ekmekten vazgeçti. Üreticiye tohum vermek önemli bir adım olsa da üretimin gerçekten artması için alım garantisi ve daha cazip bir fiyat politikasının uygulanması gereklidir. Ayrıca, çiftçilere kanola ekimine ilişkin teknik destek ve eğitim verilmesi, ürün kalitesini artırmak için de önemlidir. Böylece hem çiftçilerin hem de ülkenin tarımsal üretim potansiyeli daha iyi değerlendirilebilir. Tarım sektörünün sürdürülebilir büyümesi için bu tür kapsamlı yaklaşımların hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi.

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.