Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üretici kadınların güneşle mücadelesi: “LOKMA İLE BİZ DE PİŞİYORUZ”

Edirne Üretici Kadınlar Pazarı, güneşin altında korumasız kaldı. Esnaf Hatice Batur; “Lokmalarla beraber biz de pişiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2023 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2023 16:35
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
Üretici kadınların güneşle mücadelesi: “LOKMA İLE BİZ DE PİŞİYORUZ”

Edirne’de her Pazar günü kurulan Üretici Kadın Pazarı’nda tezgâh açan esnaf, bir yandan satış yaparak evini geçindirmeye çalışırken, diğer yandan hava sıcaklıkları ile mücadele ediyor. Pazar yerinin yenileme nedeniyle geçici olarak taşınması sonucu pazar esnafı güneşin altında satış yapmaya devam ediyor.

Pazar esnafı, yüksek hava sıcaklarına karşı temin ettikleri şemsiyeler ile korunmaya çalışsa da, ürettikleri ürünleri özellikle kızgın yağ ile pişirmelerinden dolayı yaşadığı zorluklar katlanıyor. Pazarda lokma satan esnaf Hatice Batur, hava sıcaklıkları nedeniyle çalışırken yaşadığı sorunları Batı Ekspres’e anlattı.

“BU SICAKTA BİZ DE PİŞİYORUZ”

Batur, yüksek hava sıcaklıklarında çalışmanın ekstra zorluk yaşattığını belirterek, ev ekonomisine katkı sağlaması gerektiğini için çalışmak zorunda olduğunu söyledi. Batur, güneş altında çalışmanın işini daha da zorlaştığını belirterek; “Bu sıcak havalarda işimiz çok zor. Ama eve katkı sağlamak, birkaç kuruş destek olmak, çocuklarımızın ihtiyaçlarını giderebilmek için sıcak havaya aldırmadan mecburen kızgın yağın başında lokmalarımızı pişiriyoruz. Bu sıcakta lokmalarla beraber biz de pişiyoruz” dedi.

“ANNEANNELERİMİZİN GELENEĞİ”

Batur, lokmaya ilginin çok olduğunu ve sırrını soranların olduğunu söyleyerek; “Talep var. Her hafta düzenli müşterilerimiz oluştu. Bizim lokmamızı çok seviyorlar. ‘Sırrı ne?’ diye soruyorlar. Anne lokması diyoruz. Sırrı ekşi hamurundadır. Anneannelerimizden gelen gelenektir” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.