Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ün TBMM’de ‘Can Atalay’ nöbetinde

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın AYM kararına rağmen tahliye edilmemesi sonucu CHP tarafından TBMM Genel Kurulu’nda başlatılan ‘Adalet Nöbeti’ne bugün katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Ün TBMM’de ‘Can Atalay’ nöbetinde

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili hak ihlali kararını uygulamaması ve üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını ‘yargı darbesi’ olarak değerlediren Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda ‘Adalet Nöbeti’ devam ediyor.

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, TBMM Genel Kurulu’nda devam eden nöbete bugün katıldı. Ün, CHP grubundan her gün toplam 10 milletvekilinin katıldığı nöbetin devam ettiğini belirtirken; Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararına tepki gösterdi.

ATALAY İLE İLGİLİ SÜRECİ HATIRLATTI

Ün, konuyla ilgili Batı Ekspres’e yaptığı açıklamada, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın seçilme sürecine dikkat çekerek; “Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçime girmesine izin verdiği, herhangi bir siyasi yasağı olmayan Can Atalay’a, seçildikten sonra mazbata verildiği bir süreci yaşadık. Ardından da Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Can Atalay’ın tutukluluk halinin devamına karar vermesi, konunun AYM’ye taşındıktan sonra da AYM’nin de hak ihlali kararı vermesi sonrasında derhal salıverilmesi ve Meclis’te yemin ederek çalışmalara başlaması gereken, halkın oylarıyla seçilmiş Can Atalay’ı, Yargıtay 3. Dairesi, AYM’yi tanımayarak bu kararı reddetti” ifadelerini kullandı.

“ANAYASAL DÜZENE DARBE GİRİŞİMİDİR”

AYM’nin kararlarının kesin olduğunu vurgulayan Ün; “Anayasa’da 153’üncü maddede; ‘Yasama, yürütme, yargı organları, idari mahkemeler, tüzel ve gerçek kişiler AYM’nin verdiği kararları derhal uygulamak zorundadır’ der. Bunun adı; yargıya, anayasal düzene darbe girişimidir. Biz, 15 Temmuz’da nasıl ki darbe girişiminin karşısında durduysak, bugün de Anayasa’ya karşı suç işleyenleri, Anayasa’yı tanımayanları, Anayasa’nın emrini uygulamayanları, yargı darbesi yapanları ortaya koymak ve onların karşısında dik duruş sergilemek, anayasal düzene sahip çıktığımızı göstermek adına nöbeti başlattık. Bugün de Pazar günü olmasına rağmen nöbetlere devam ediyoruz. CHP grubu olarak 10 kişilik milletvekili grubu ile 24 saat nöbet tutuyoruz ve devam edeceğiz. Darbe girişimi tamamen ortadan kalkana kadar, ülkemizi demokratik bir noktaya taşıyana kadar, iktidarın yargıya müdahalesi tamamen ortadan kaldırana dek nöbete devam edeceğiz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.