Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ün: “Keşan’a Ne Zaman Huzurevi Açacaksınız?”

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a “Keşan’a bir huzurevi yapacak mısınız?” sorusunu yöneltti. Keşan’ın Edirne’nin en büyük ilçesi olduğuna dikkat çeken Ün, huzurevinin ilçede önemli bir ihtiyaç haline geldiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
Ün: “Keşan’a Ne Zaman Huzurevi Açacaksınız?”

Değişen toplumsal koşullar nedeniyle huzurevlerine olan talebin arttığını belirten Ün, Edirne’de bulunan mevcut huzurevlerinin bu taleplere karşılık veremediğini ifade etti. Keşan’a yapılacak bir huzurevinin bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılayacağını dile getiren Ün, sözlerine şöyle devam etti:

“Keşan, tarihi ve kültürel zenginliğiyle çevresindeki birçok yere hizmet veren bir ilçemiz. Ancak bugüne kadar burada bir huzurevi yapılmamış olması büyük bir eksiklik. Biz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bir an önce Keşan’da bir huzurevi açmasını talep ediyoruz. Yaşlılarımıza en iyi şekilde hizmet vermeliyiz. Devletin en önemli görevlerinden biri, çocuklara, gençlere ve hak ettikleri değeri gören yaşlılara hizmet sunmaktır.”

Özel huzurevlerindeki yüksek fiyat artışlarına da dikkat çeken Ediz Ün, emekli maaşlarının yetersiz kaldığına işaret ederek, “Son günlerde birçok özel huzurevinde çok yüksek zamların yapıldığını basından takip ediyoruz. Emekli maaşları adeta sadakaya dönerken, huzurevi ücretleri ise uçuyor. İşte bu tam da AKP Türkiye’sinin bir tablosudur. Anayasanın değiştirilemez maddelerine göre Türkiye Cumhuriyeti’nin niteliklerinden biri sosyal devlet olmaktır. Sosyal devlet olmanın gereği yapılmalı ve Keşan’a acilen bir huzurevi açılmalıdır” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.