Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ülke borç batağında, emekliler perişan”

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Türkiye'deki ekonomik tabloyu değerlendirerek, ülkede yaşanan mali sorunları anlattı. Türkiye genelinde toplam 21 milyon icra dosyasının bulunduğunu belirten Gaytancıoğlu, bu sayının yılın ilk 5 gününde 134 bin 515 yeni icra dosyası ile arttığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 13:37
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Ülke borç batağında, emekliler perişan”

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem Milletvekili Doç Dr. Okan Gaytancıoğlu şunları dile getirdi:

“Ülkemizde toplam 21 milyon icra dosyası bulunmakta ve sadece yılın ilk 5 gününde 134 bin 515 yeni icra dosyası açılmış durumda. Bu rakamlar, ekonomik sıkıntıların ne kadar derin olduğunu gösteriyor. Vatandaşların kredi kartı ve tüketici kredisi borçları ise 2.5 trilyon Türk Lirası ya da 84 milyar Amerikan Doları seviyesine ulaşmış durumda. Ayrıca, çiftçilerin Ziraat Bankası, Özel Bankalar ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları da 515 milyar Türk Lirası düzeyine çıktı. Kısacası, ülkemiz borç batağında bir noktaya gelmiş durumda.”

“EMEKLİ VATANDAŞLARIMIZ GEÇİNEMEZ DURUMA GELDİ”

Açıklamasında emeklilerin zor durumda olduğuna da dikkat çeken Gaytancıoğlu, “Ayrıca yıllarca Türkiye Cumhuriyeti Devletine prim ödeyerek emekli olan milyonlarca yurttaşımız ise ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya gelmiş durumda. Emeklilerin en düşük maaşlarının asgari ücret düzeyinde olması gerekiyor. Diğer emekli maaşlarının da en düşük maaşın üzerinde hesaplanması gerekiyor. Emeklilerimiz artık çarşıya, pazara çıkamaz hale geldi. Torunlarının cebine harçlık vermeyi bırak evlerinden dışarı adım atamaz duruma geldiler” dedi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.