Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ücretsiz okul yemeği hayata geçirilmelidir”

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu gıda enflasyonun Türkiye’de yıllık 67,2’ye çıktığını tüm öğrenciler için ücretsiz okul yemeği verilmesi gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 18:06
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Ücretsiz okul yemeği hayata geçirilmelidir”

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, “Gıdaya ulaşamayan insan sayısının arttığına dikkat çekmek istiyorum. FAO Gıda Fiyat Endeksi, Kasım'da aylık bazda değişmedi, yıllık bazda ise yüzde 10,7 geriledi.

Kasım ayında Türkiye'de gıda enflasyonu aylık bazda yüzde 2,78 artış gösterirken, yıllık bazda ise yüzde 67,2 yükseldi. Bu durum, gıda maliyetlerindeki artışın ekonomimizi olumsuz etkilediğini göstermektedir. Ayrıca, Türkiye'deki gıda enflasyonu OECD ortalamasının oldukça üzerinde, yıllık yüzde 72 artış gösterdi.

Gıda enflasyonundaki bu ciddi artışın sosyal adaleti ve ekonomik dengeyi tehdit ettiği bir gerçektir. Bu noktada, özellikle çocuklarımızın ve tüm öğrencilerin sağlıklı beslenmesi için acil bir çözüm bulunması gerektiğine vurgu yapmak istiyorum. Tüm çocuklarımız için en acil gündem maddesi, ücretsiz okul yemeği hakkının hayata geçirilmesidir” dedi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.