Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“TÜRKİYE YÜZYILINDA İBRETLİK MANZARA”

CHP önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, denetimli serbestlik uygun görülmeyen gazeteci Barış Pehlivan’la ilgili konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2023 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2023 13:40
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“TÜRKİYE YÜZYILINDA İBRETLİK MANZARA”

“Barış Pehlivan sadece gazetecilik yaptığı için 5. kez cezaevine girdi. Türkiye yüzyılında ibretlik adalet manzarası” diyen CHP önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, yeniden cezaevine giren gazeteci Barış Pehlivan’la ilgili www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“5. KEZ CEZAEVİNE GİRDİ”

“Barış Pehlivan'ın cezaevine girmesi, basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü gibi temel demokratik değerlerin Türkiye'deki durumunu tekrar sorgulatıyor. Yazıklar olsun. Bu olay, ülke içinde ve dışında pek çok kişi, kuruluş ve insan hakları savunucusunun dikkatini çekmiş durumda. Bu tutuklama Türkiye'nin medya alanında yaşadığı zorlukları ve gazetecilere yönelik baskıları bir kez daha gözler önüne serdi. Bu gelişme, ülkenin demokratik standartlarına ve hukukun üstünlüğüne verdiği önemi ortaya koyuyor. Basın hür olmadığı sürece demokratik bir toplumun gelişmesi ve vatandaşlarımızın özgürce düşüncelerini ifade etmesi imkansızlaşır.”

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.