Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Toplumun sesi dikkate alındı”

Emekli-Sen Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için açıklanan 49.25’lik zammı değerlendirdi. Dayıoğlu, “Toplumun sesi dikkate alındı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 16:39
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Toplumun sesi dikkate alındı”

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için dün açıklanan 49.25’lik zam hakkında konuştu. Dayıoğlu, açıklanan emekli maaşının Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı oranlara göre olması gerektiğini vurguladı. Dayıoğlu, açıklanan maaşların yüzde 65 civarında olması gerektiğini söyledi.

Dayıoğlu, “Toplumun sesi dikkate alınarak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları yüzde 49,25’e çıktı. Aslında olması gereken TÜİK’in açıklamış olduğu oranlara göre olmalı ki vatandaş hayat pahalılığını biraz da olsa karşılayabilsin. Bütün emeklilerin maaşları yüzde 65 civarında olmalı. Ayrıca çalışanlara seyyanen verilen 8 bin 77 TL’nin özellikle bütün emeklilere ferahlamaları açısından verilmeli. Seyyanen zammın acilen uygulanması gerekiyor. Ve ayıca çalışan ve çalışmayanlar arasındaki bu uçurumun giderilmesi gerekiyor. Çalışanla emekli arasında fark olmamalı. Hayat çok pahalı. Çarşı, pazarda fiyatlar durmuyor. Biz çalışanlarla aynı yerlerden alışveriş yapıyoruz. Dolayısıyla aynı pahalılıktan biz de etkileniyoruz. Emeklilerin maaşlarının çalışanların düzeyine yaklaştırılması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.