Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

THK’nın 99’uncu yıldönümünde Edirnelilere 2 müjde

THK’nın kuruluşunun 99’uncu yılı Edirne Şube Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak başladı. Şube Başkanı Coşkun Molla, balon binası ve Demirhanlı havaalanı hakkındaki gelişmelerden mutlu olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 15:52
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
THK’nın 99’uncu yıldönümünde Edirnelilere 2 müjde

Türk Hava Kurumu’nun (THK) kuruluşunun 99’uncu yıldönümü etkinlikleri, Edirne’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunmayla başladı. THK Edirne Şube Başkanı Coşkun Molla’nın anıta çelenk sunmasının ardından katılımcılar bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. 99’uncu kuruluş yılında Edirne’de tarihi balon binası ve Demirhanlı Havaalanı ile ilgili önemli gelişmeler yaşandığını söyleyen Molla; “Valiliğimize ve Belediyemize balon binasıyla ilgili projemizi sunmuştuk. Bu konuda gelişmeler yaşandığı ve restorasyon çalışması içerisine alındığını görmek bizleri son derece mutlu etti. Umarız çok kısa süre içerisinde kentimize, kent kültürümüze kazandırılacaktır. Edirne’de havacılığın canlanması ve sivil havacılığın, sportif havacılığın da uygun bir şekilde yapılabilmesi için ve bunu da THK uzmanlarıyla, eğitmenleriyle gerçekleştirilebilmesi için Demirhanlı hava pisti projemiz var. Onunla ilgili de orta vadeli planlama içine alındığını öğrendik. Bu da bizi çok mutlu etti. THK tüzük gereğince faaliyetlerini sürdürüyor” dedi.

Havacılık konusunda tarihi geçmişi olan hatta başlangıcında olan Edirne’nin ileriki yıllarda çağdaş bir havacılık anlayışı içerisinde olmasını, gelişmesini istediklerini belirten Molla; “Havacılığın, bir toplumun, bir devletin modernliğini, çağdaşlığını, ekonomik gücünün göstergesi olduğunu vurgulamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜM EDİRNELİLERİ 9 MART’TA BEKLİYORUZ”

Kuruluş yıldönümü etkinleri kapsamında 9 Mart’ta bir “Edirne’den İstanbul’a Havacılık ve Atatürk Havaalanı” isimli bir konferans düzenleyeceklerini söyleyen Coşkun Molla; “Etkinlikler içerisinde 9 Mart’ta Edirne Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Topluluğu’yla birlikte bir konferans düzenliyoruz. Konferans Atatürk Kültür Merkezi Küçük Salonda olacak. Edirne’den İstanbul’a Havacılık ve Atatürk Havaalanı ile ilgili bir konferans olacak. Stuart Lay adında yazar ve tarihçi hocamız katılacak. Aynı zamanda Edirneli akademisyen dostumuz Kutalmış Bayraktar da konferansın moderatörlüğünü yapacak. Tüm Edirneli hemşerilerimizi bu önemli konferansa davet ediyoruz”  şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.