Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süt üreticilerinde kongre heyecanı

Edirne Süt Üreticileri Birliği, Cumartesi günü olağan genel kurula gidiyor. Edirne İl Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda saat 11.00’da gerçekleşecek genel kurulda mevcut başkan Mustafa Suiçmez ve İzzet Baybura yarışacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 16:07
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Süt üreticilerinde kongre heyecanı

Edirne Merkez Ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliğinde, 17 Şubat Cumartesi günü Olağan Genel Kurul’a olacak. Mevcut başkan Mustafa Suiçmez ve İzzet Baybura’nın listelerinin yarışacağı genel kurul, Edirne İl tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşecek. 410 üyesi bulunan Süt Üreticileri Birliği’nin mevcut başkanı Mustafa Suiçmez, tüm üyeleri Cumartesi günü gerçekleştirilecek genel kurula davet ederek; “Cumartesi günü saat 11.00'da Edirne İl Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda, Edirne Süt Üreticileri Birliği'nin olağan genel kurulu var. Bu yıl genel kurulda seçimimiz de olacak. Herkesi davet ediyoruz. Edirne Süt Üreticileri Birliği'ni herkes tanıyor. 15 yıldan beri burada başkanlık yapıyoruz. Birliğin hem mali durumu en üst seviyede, sahada sigortalı 28 çalışanımız var. Günlük piyasaya arz ettiğimiz süt 27 ton civarında. Bundan 10 yıl önce bu miktar 55 - 60 tondu. Ancak maalesef süt üretiminin geldiği nokta burası. Birlikten ayrılma yok ama hayvancılıktan çekilen üreticilerimiz çok olduğu için süt üretimi son 10 yıl içerisinde 55 - 60 tonlardan günlük 27 tona düştü. Genele de baksak, her tarafta aynı şekilde ciddi bir düşüş var. Üreticilerimiz genel kurullara katılsın. Genel kurullar kooperatiflerin, birliklerin en üst organlarıdır. Genel kurulda her şey konuşulur, bütün kararlar orada alınır, yetkiler orada verilir. Bunun için birliklerine sahip çıksınlar” dedi.

SUİÇMEZ’DEN O İDDİLARA YANIT

Edirne Merkez Ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, listesini hazırlayarak adaylığını açıklayan İzzet Baybura’nın iddialarına cevap verdi. Başkan adayı Baybura, ani bir genel kurul yapıldığını ve üye listelerinin kendisine verilmediğini söylemişti. İddialar hakkında açıklamalar yapan Suiçmez, “Şubat ayı ile mart sonuna kadar genel kurullar yapılmak zorunda tüzüğümüz gereği. 2 yılda bir mali genel kurul, 4 yılda bir seçimli genel kurul yapılmak zorunda. Bizim ayın 23'ünde imza yetkilerimiz bitiyor. 23 Şubat 2020'de biz mali genel kurul yapmışız. Bizde ticari işletme var birliğin bünyesinde ve bunların imza yetkileri var. Dolayısıyla birliğin imza süresi de aradan 4 yıl geçtiği için bu ayın 23'ünde doluyor. Orada kim seçilirse önümüzdeki Pazartesi günü imza yetkisi alsın. Ayın 22'sinde süt parası ödüyoruz. İmza yetkisi olmazsa beni kim tanıyacak bankada? Bizim geçen yaptığımız genel kurulun tarihi ayın 23'ü. O genel kurulda kazanmışız, 23'ünde de notere gidip imza yetkisi almışız. 24 Şubat sabahı bizde imza yetkisi yok. Ne kimseye bir lira para ödeyebiliriz ne de başka bir şey yapamayız. Bana diyorlar ki seçim tarihini 50 gün geri çekti. Çekmeyip ne yapacağım? İmza yetkisi olmadığı için 50 gün boyunca bu insanlar süt paralarını almayacak mı? Mesele tamamen bu, polemik yapmaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

“KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI İÇİN ÜYE LİSTELERİNİ VEREMEM”

Üye listelerinde TC kimlik numarasından, adrese ve telefon numarasına kadar birçok bilgi olduğunu ve kişisel verilerin korunması için bu bilgileri veremeyeceğini söyleyen Suiçmez; “Bizden üye listelerini istediler. Üye listelerinin üzerinde TC numarası, telefon numaraları var. Bu ülkede kişisel verilerin korunması diye bir kanun var. Siz iyi niyetli olabilirsiniz ama yarın öbür gün bu liste kenara bırakıldığında bu bilgilerin çalınma riskini de göz önüne almam lazım. Bu bilgileri satıyorlar da, bu işin yasal olmayan boyutları var. Sen çok iyi niyetli olabilirsin ama bu listeyi bir yerde bıraktın ya da birisi fotoğraf çekti, bu riski göze alamam. Muhtarla birlikte gel muhtara vereyim, onda sorun yok. Ben bunu söyledim onlara” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.