Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Süt üreticileri zor durumda”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, süt hayvancılığı ve besicilik yapan işletmelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2023 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2023 14:47
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Süt üreticileri zor durumda”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada, “Süt hayvancılığı ve besicilik yapan işletmelerimiz aşırı derecede zor durumda. Yem zamlarıyla başa çıkamıyorlar, bir yandan da düşük süt fiyatlarıyla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Bu durum, sektörde faaliyet gösteren birçok çiftçimizi derinden etkiliyor. Konu ile alakalı Edirne Köy-Koop Birliği Başkan Yardımcısı Mümin Karayavru ile de görüştük. Üreticilerimizin yaşadığı sıkıntıları görüyoruz. Üstelik bir de süt desteği alabilmek için artık sigorta yaptırmak zorunlu hale getirilmiş. Elbette ki sigorta önemli bir güvence sağlar ancak hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz artık bu ek maliyetlerle başa çıkmaktan bıkmış durumda” ifadelerini kullandı.

Aktaş, hayvancılık sektöründeki çiftçilerin sıkıntılarını gidermek adına çözüm önerilerini de dile getirdi. Aktaş, “Hükümetin bu konuda daha etkili ve destekleyici politikalar izlemesi gerekiyor. Yem fiyatlarındaki artışları kontrol altına almalı, süt fiyatlarını makul seviyelere çekmelidir. Ayrıca, çiftçilerimizin ek maliyetlerle uğraşmasını engellemek adına sigorta gibi zorunluluklara da gözden geçirme yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Hayvancılık sektörünün sorunlarının çözümü için daha fazla çaba harcanması gerektiğini vurgulayan İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, çiftçilerin desteklenmesi ve sektörün canlandırılması çağrısında bulundu.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.