Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şükrü Paşa Anıtı ve Kıyık Tabya Haziran’da bitiyor

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugünkü toplantısında Şükrü Paşa Anıt, Kıyık Tabyası ve boşalan kadroların iptali hakkındaki komisyon raporları sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 17:27
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Şükrü Paşa Anıtı ve Kıyık Tabya Haziran’da bitiyor

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugünkü toplantısında Şehitlikler ve Şehit Ailelerini Koruma Komisyonu Raporu, Plan ve Bütçe Komisyonu Raporları okundu. Komisyon Başkanı Sezgin Gündoğu’nun okuduğu Şükrüpaşa Anıt Mezarı ve Tabyaları, Buçuktepe Mezarlığı konulu raporda bir süredir halkın hizmetine tadilat dolayısıyla kapalı olan alanın iş bitiminin 2024 yılı Haziran ayının sonu olduğu ifade edildi. Bir başka rapor olan Plan ve Bütçe Komisyonu raporunda, boşalan kadroların iptali konulu raporu okuyan Komisyon Başkanı Şenol Kılıç, İl Özel İdaresine aktarılan ve şahsa bağlı kadroların iptal edilmesi için rapor sundu.

İŞ BİTİMİ HAZİRAN’DA

Komisyon Başkanı Sezgin Gündoğu, “İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı toplantılarının 5. birleşiminde komisyonumuza havale edilen, Şükrü Paşa Anıt Mezarı ve tabyaları Buçuktepe Mezarlığının yanında ve kıyık askeri alan içinde kalmaktadır, Uzun zamandan beri halkın ziyaretine kapalı olduğu bilinmekle birlikte, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından 2024 yılı yatırım programına alıp alınmayacağının hakkında komisyonumuzca yapılan araştırma ve incelemeler neticesinde; Edirne Şükrü Paşa (Kıyık) Tabyası Projeleri Yapımı işi 1. Etap Çalışmaları  02.10.2017 tarihinde Edirne Valiliği, Bakanlığımız ve Millî Savunma Bakanlığı arasında imzalanan Protokol ile Edirne Şükrü Paşa Anıt ve Kıyık Tabyası yer aldığı ilgili parseller taşınmazların kullanımı, restorasyonu, bakım ve onarımı maksadıyla Bakanlığımızca teslim alınmıştır. Edirne Rölöve ve Antlar Müdürlüğü ve Yüklenici Altıparmak Mimarlık Mühendislik, inşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi arasında Edirne Şükrü Paşa (Kıyık) Tabyası Projeleri Yapımı işi için 14.10.2022 tarihinde sözleşme imzalanmış ve 17.10.2022 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlanmıştır. Tescilli taşınmazın bütüncül olarak ihyasına yönelik proje aşamasının tamamlanması sözleşmeye göre 13.10.2023 tarihi olarak belirlenmiştir. Proje onay süreci sonrasında yapım işi için gereken ihale ve yapım süresi göz önüne alındığında yıllara sâri çalışmaları yapılacağı aşikardır. Bu sebeple Edirne Valiliğinin talebi ile Şükrü Paşa Anıtı'nın olduğu alanı kapsayan 1. Etap projesi, raporları ve keşif çalışmaları hazırlanarak Projelerin uygulanabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığınca ödenek bütçelendirilmiştir. İhalesi yapılan 1.Etap uygulama işi ile ilgili sözleşme imzalanarak yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştır. Yüklenici firma tarafından şantiye çalışmaları başlamış olup, işin bitirme tarihi 2024 yılı Haziran ayı sonudur. İş bu komisyon çalışma raporumuz, il Genel Meclis Çalışma yönetmeliğinin 20. maddesi uyarınca, İl Genel Meclisi’nin 2024 yılı Şubat ayı toplantılarında gündeme alınması Meclis Başkanlığına arz ederiz” ifadelerine yer verildi.

“KADROLARIN İPTAL EDİLMESİNİN UYGUNLUĞUNA KARAR VERDİLDİ”

Komisyon Başkanı Şenol Kılıç, “İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı toplantılarının 5. birleşiminde komisyonumuza havale edilen, İl Özel İdareleri Norm Kadro ve İlke Standartlarının geçici 2. Maddesi gereği, 31.12.2023 tarihi itibariyle boşalan sürekli işçi kadrolarının iptal edilmesi konulu teklif hakkında komisyonumuzca yapılan araştırma ve inceleme sonucunda; bilindiği üzere il özel idarelerinde norm kadro ilke ve standartları Bakanlar Kurulunca 2006/10265 sayılı karar ile 03/04/2006 tarihinde kararlaştırılarak kabul edilmiş olup, son şeklini ise 10.06.2007 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre almıştır. 22.05.2016 tarihinde yayımlanan İl özel idareleri norma kadro ilke ve standartlarına dair yönetmeliğin geçici 2. maddesi itibariyle doldurulan bu kadrolardan bos olanlar bu yönetmeliğe uygun olarak meclis kararı ile iptal edilir hükmü yer almaktadır.  Bugüne kadar sürekli işçi kadrolarında görev yapan işçiler çeşitli nedenlerle emeklilik, ölüm, istifa vb. işyerinden ayrılmış bulunmakta olup, il özel idareleri norm kadro ilke ve standartlarının geçici 2. Maddesi gereği 31.12.2023 tarihi itibariyle boşalan sürekli işçi kadrolarının iptal edilmesi gerekmektedir. Köy Hizmetleri döneminden İl Özel İdaresi’ne aktarılan ve şahsa bağlı kadrolardan 3 düz işçi, 5 iş makine şoförü, bir sondaj işçisi, 2 asfalt serici operatör yardımcısı emekli olması sebebiyle kadro ihdas cetvelinde bulunan 3 düz işçi, 5 İș makine şoförü, 1 sondaj işçisi, 2 asfalt serici operatör yardımcısı kadrosunun iptal edilmesinin uygunluğuna komisyonumuzca karar verilmiştir. İş bu komisyon çalışma raporumuz, il Genel Meclis Çalışma yönetmeliğinin 20 maddesi uyarınca; İl Genel Meclisinin Şubat ayı toplantılarında gündeme alınması Meclis Başkanlığına arz ederiz” dedi.

İki komisyon raporu önümüzdeki İl Genel Meclisi toplantısında karara bağlanacak.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.