Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Su tarifelerinde yüzde 30’luk indirime onay

Edirne Belediye Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında 5 kademeli su tarifelerinin 4’e indirilerek yüzde 30 indirim yapılması kararı, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2023 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Su tarifelerinde yüzde 30’luk indirime onay

Edirne Belediye Meclisi, 2023 yılındaki 2’nci Olağanüstü Toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında bugün saat 14.00’te Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Edirne Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

İki gündem maddesinin yer aldığı toplantının ilk maddesinde Edirne Belediye Başkanlığı’nın 2023 yılı vergi, resim, harç ve ücret tarifelerinde yer alan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ücret tarifesi bölümünde su ücretleri kısmının 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün yazısındaki şekliyle uygulanması görüşüldü.

“VATANDAŞLARIMIZI RAHATLATMAK İSTEDİK”

Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, son aylarda çeşitli ürünlerin fiyatlarının artışı ile birlikte su fiyatlarında da artışların olduğunu belirterek; “Her şey o kadar hızlı zamlanıyor ki yetişmek mümkün değil. Bu bağlamda vatandaşlarımızın artan ekonomik kriz içerisinde düşen gelirlerine, kendi görev alanımızla olan su ücretleri konusunda biraz rahatlatmak istedik. Bu bağlamda da 1 Aralık 2023 tarihinden geçerli olmak üzere su fiyatlarında yüzde 30 oranında indirim yapma ile ilgili çalıştık. Bugün de bu konuyu sizlere getirdik” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN, ESKİ TARİFEYİ HATIRLATTI

Gürkan, Edirne’de 5 farklı su kademesi bulunduğunu hatırlatarak; “1-3 metreküp arası 13,61 TL, 4-12 metreküp arası 16,86 TL, 13-20 metreküp arası 19,36 TL, 21-40 metreküp arası 25,93 TL, 41 ve üzeri metreküp tüketimde de 26,22 TL’ydi. 2024 yılında bu fiyatların sabitlenerek suda herhangi bir artış yapılmadan gidilmesi önerisini meclisimize getireceğiz. Bu çalışma sonucu 5 olan kademe sayısını 4’e düşürmeyi getireceğiz. Çünkü oransal olarak da 41 ve üzeri metreküp kullanım çok cüzi bir oran söz konusu. 4 kademe de yüzde 30 oranında indirim yapmayı meclise öneriyoruz” dedi.

YENİ TARİFE NASIL OLACAK?

İndirim kararının ardından oluşacak fiyatları da açıklayan Gürkan; “1-3 metreküp arası 9,52 TL, 4-12 metreküp arası 11,80 TL, 13-20 metreküp arası 13,55 TL, 21 ve üzeri metreküp arası 18,15 TL olacak. Atık su bedeli de bunun yüzde 50’si kadar. Onlar da doğal olarak aynı şekilde indirime tabi olacak. Meclisimizin uygun görmesi halinde 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren bu tarifeyi uygulamaya başlayacağız” sözlerine yer verdi.

“9,5 YILLIK GÜRKAN DÖNEMİNDE İLK KEZ İNDİRİM İÇİN TOPLANTI YAPILIYOR”

Gürkan’ın konuşmasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Mehmet Çapoğlu söz aldı. Çapoğlu, Gürkan’ın 9,5 yıllık Edirne Belediye Başkanlığı döneminde pandemi dönemi hariç ilk kez indirim için toplantı yapıldığını belirterek; belediyelerin gelirlerinin büyük bir kısmını su faturalarına bağlamasının yanlış bir uygulama olduğunu vurguladı. AK Parti Grubunun, meclis toplantılarında su tarife görüşmelerinde bazı toplantılarda şerh oyu kullandığını, bazılarında ise karşı durduğunu söyleyen Çapoğlu, yüzde 30’luk indirim kararına ise kabul oyu kullanacaklarını açıkladı. Toplantıda konuşmaların ardından karar, oy birliğiyle kabul edildi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.