Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“SORUMLULAR HAKKINDA İDARİ VE ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI”

Edirne Çevre Koruma Vakfı, Meriç Nehri üzerine inşa edilen Lastik Savaklı Arşimet Burgulu Hidroelektrik Santrali’nde teknik problem yaşandığını açıklayarak; “Teknik incelemeler ile birlikte aynı zamanda sorumlular hakkında da idari ve adli süreç de başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2023 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2023 17:42
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“SORUMLULAR HAKKINDA İDARİ VE ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI”

Edirne Çevre Koruma Vakfı, Meriç Nehri üzerine inşa edilen Lastik Savaklı Arşimet Burgulu Hidroelektrik Santrali hakkındaki açıklama yaptı.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, santralde su tutulma testleri sırasında teknik bir problem meydana geldiği belirtilerek; “İlimizde Meriç nehri üzerinde bulunan ve yapımında son aşamaya gelinen Lastik Savaklı Arşimet Burgulu Hidroelektrik Santrali tesisinde geçtiğimiz günlerde test amaçlı su tutulmasına ve elektrik üretimi çalışmalara başlanmıştır. Yapılan testler esnasında, henüz kesin kabulü yapılmamış olan tesiste, nehir içindeki lokal bir alanda zemin kaynaklı olduğu düşünülen ve betonarme elemanlar ile lastik savağın bir bölümünü etkileyen teknik bir problem meydana gelmiştir” ifadeleri kullanıldı.

“İNCELEME VE RAPOR HAZIRLAMA DEVAM EDİYOR”

Açıklamada, problemin ortaya çıkması ile birlikte teknik ekibin inceleme ve tespit çalışması yaptığı ifade edilerek; “Oluşan durumla alakalı olarak ivedi şekilde mühendislerden oluşan teknik ekibimiz Trakya Üniversitesi koordinatörlüğünde gerekli inceleme ve tespit çalışmalarına başlamıştır. Tarafımızca hassasiyetle takip edilen teknik inceleme süreci ve buna bağlı olarak raporların hazırlanması çalışmaları devam etmektedir” denildi.

“KAMU ZARARI DOĞMASINA MÜSAADE EDİLMEYECEK”

Sorumlular hakkında idari ve adli sürecin başlatıldığı açıklanırken “Teknik incelemeler ile birlikte aynı zamanda sorumlular hakkında da idari ve adli süreç de başlatılmıştır. Üretimi yapılması planlanan elektrik kaybını da göz önüne alacak şekilde tüm onarım masrafları sorumlulardan tazmin edilecek, herhangi bir kamu zararı doğmasına müsaade edilmeyecektir” sözlerine yer verildi.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.