Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SİVRİ; “KONTAK AÇMA MASRAFIMIZ BİN LİRA”

Edirne Selimiye 22 Kooperatif Başkanı Ahmet Sivri, meclisin vermek istediği zammın yetersiz bulduğunu, kontağı açtıklarında masrafın bin TL olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2023 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2023 16:20
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
SİVRİ; “KONTAK AÇMA MASRAFIMIZ BİN LİRA”

Edirne’de okulların açılmasına az bir süre kala Edirne Selimiye 22 Kooperatif Başkanı Ahmet Sivri artan maliyetlerin servis şoförlerini olumsuz etkilediğini söyledi. Sivri, yaşanan zamlardan servis şoförlerini olumuz etkilediğini belirtti.

“MECLİSİN VERECEĞİ ORAN YETERSİZ”

Maliyetlerin yüksekliğine değinerek, meclisin vereceği zammı az bulduğunu belirten Sivri “Şu anda sezona başladığımızda bizim maliyetlerimiz 25-30 bin TL ile başlıyor. Meclisimizin bize vereceği yüzdelik oran bize çok yetersiz geliyor. Bu seneki aldığımız yüzdelik oran yüzde 17. Şu anda Eylül ayı içerisinde tekrardan bir zam talebimiz oldu. Bu zam talebine yüzde 5 zam ekleyeceklerini söylediler ve bu zamla beraber yüzde 22,5’e çıkacak” dedi.

“ÖĞRENCİ BULAMIYORUZ”

Yapılan zamlardan velilerin olumsuz etkilendiğini, öğrenci bulamakta zorlandıklarını belirten Sivri “Zamlar oluyor ama bizim öğrenci bulmamız da biraz zorluk oluyor. Veliler zor durumda kalıyor. Onlarında maddi durumlarına baktığımız zaman, bir çocuğun maliyeti 500 TL civarındayken, bu sene bin liraya çıktı. Bu da bizim öğrenci bulmamızı zorlaştırıyor. Bu şartlar altında çalışmak gerçekten çok zor” ifadelerine yer verdi.

“KONTAĞI AÇTIĞIMIZDA MASRAF BİN LİRA”

Bu işe başladığında mazotun 6,5 TL olduğuna değinen Sivri, kontak çevirme masrafını açıklayarak şöyle konuştu: “Biz kontağa bastığımız zaman masrafımız bin TL. Biz bu masrafları çıkaracağız, Üzerine bir de kar edeceğiz. Açıkçası bırakın kar etmeyi, yaşamaya çalışıyoruz. Biz yaşamaya uğraşıyoruz artık. Belediyemiz şu anda önümüzdeki günlerde yapacağı meclis kararından çıkacak zamlar bize yeterli olur mu bilemiyorum ama, o çıkacak zamlar da bize yeterli olacağını zannetmiyorum. Mazot 40 TL ye dayandı. Mazota 40 TL fiyat veriyoruz 3 gün sonra mazot bu sefer 43-45 TL civarına çıkıyor. Biz bu işe başlarken mazot 6,5 TL gibi bir fiyattaydı. Şu anda 40 TL. Her geçen gün de kötüye gidiyor. Bununla alakalı olarak biz servisler olarak gerçekten zor durumdayız. Çalıştırmaya adam bulamıyoruz, o seviyelere geldik.”

“MAZOTA YÜZDE 106 ZAM GELDİ”

Belediyenin vereceği zammın yüzde 40-45 civarında olması gerektiğini savunan Sivri “Mazota şu anda yüzde 106 zam geldi. Bize yüzde 22,5 zam olacak. Yüzde 106 ile yüzde 22,5 arasında çok fark var. Biz yüzde 40-45 arasında bir zam talep ediyoruz. Bizim için istediğimiz zam talebi yeterli. Belediye de enflasyona bakıldığında zammı çok buluyor. Maliyete geldiğimizde ise kontağı açtığımızda günlük masrafımız bin TL, aylığa baktığımız zaman 35-40 bin TL civarını buluyor. Belediyemizin bize vereceği en iyi rakam yüzde 40-45 civarında diyebilirim” diye konuştu.

“VELİLERİN DURUMU BELLİ”

Gelen zamlardan velilerin etkilendiğini fakat kendilerinin de bu işi yapmak için bu zammın olması gerektiğine değinen Ahmet Sivri şöyle konuştu: “Biz zam istiyoruz ama öğrenci bulma potansiyelimiz de azalıyor. Biz 40-45 zam istiyoruz dedik ama öğrenci sayımız düşüyor bu sefer. Velilerimizi de sıkıştırmamız gerekiyor. Velilerin de durumu belli. En büyük sıkıntı buradan çıkacak. O yüzden bu zamları almamız gerekiyor. Velilerimiz umarım bizi anlayışla karşılayacaktı. Zaten maliyetleri insanımız biliyor. Şu anda en yakın mesafe bin TL, en uzak mesafe de bin 300 TL.”

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.