Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şişko; “Bir sonraki seneye kadar 17 bin 2 TL ile olur mu?”

TÜRK-İŞ Edirne İl Temsilcisi Zeki Şişko, 17 bin 2 TL olarak açıklanan asgari ücretin yeterli olmadığını belirterek; “Bir sonraki seneye kadar 17 bin 2 TL ile olur mu?” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 11:58
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Şişko; “Bir sonraki seneye kadar 17 bin 2 TL ile olur mu?”

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Edirne İl Temsilcisi Zeki Şişko, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 17 bin 2 TL olacağını açıklanan asgari ücret ile ilgili açıklama yaptı.

Batı Ekspres’e konuşan İl Temsilcisi Şişko, TÜRK-İŞ’in asgari ücret anlaşmasına şerh koyduğunu belirtti. Açıklanan asgari ücret rakamını yeterli bulmadıklarını söyleyen Şişko, özellikle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların geçim sıkıntısı ile karşı karşıya kalacağına dikkat çekti.

“BU RAKAM YETERLİ DEĞİL”

Şişko, 2024 yılı asgari ücretinin yeterli olmadığını söyleyerek; “Bize göre bu rakam yeterli değil. TÜRK-İŞ olarak bu anlaşmaya şerh koyduk. Bu zam yılda 1 kere olacaksa yeterli değil. Ama Temmuz ayında tekrar değerlendireceklerse belki kabul edilebilir ama biz bunu şu anda yeterli bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU PARAYLA İSTANBUL’DA, İZMİR’DE GEÇİM OLUR MU?”

Açıklanan asgari ücret ile büyükşehirlerde yaşayanların karşı karşıya kalacağı sıkıntılara dikkat çeken Şişko; “Biz Edirne ya da Kırklareli’nde bu rakamlarla bir şekilde sürdürüyoruz. Peki, İstanbul’dakiler ne yapacak? Asgari ücret Edirne’de de, İstanbul’da da, İzmir’de de aynı. Biz küçük şehirlerde ailemizin evinde oturuyoruz ya da köylerimizden bir şeyler geliyor. Bu parayla İstanbul’da, İzmir’de geçim olur mu? Bu nedenle bu bizim için yeterli değil. Temmuz ayında bir iyileştirme yapılırsa biraz idare edilebilir. Ama bize söylenen yılda 1 kez olacağı. Bir sonraki seneye kadar 17 bin 2 TL ile olur mu?” dedi.

“11 BİN TL İLE ALDIĞIMIZI 17 BİN TL İLE ALAMAYACAĞIZ”

Şişko, açıklanan asgari ücretin Şubat ayında vatandaşların eline geçeceğini belirterek; “İnsanlar zaten bu parayı Şubat’ta alacaklar. Marketler durmadan etiket değiştiriyor. 2 ay sonra bu da eriyip bitecek. Asgari ücrete zam yapmakla bu iş düzelmez. Piyasayı durdursunlar, isterse hiç zam vermesinler. Bize yıllık yüzde 49 zam veriyorsun, piyasa yüzde 200 zam alıyor. Bu da enflasyonu tetikliyor. Bizim elimize geçen bir şey yok. Sadece rakamlar büyüyor. Biz bugün 11 bin TL ile aldığımızı, yarın 17 bin TL ile alamayacağız” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.