Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şile’de Genç Yazarlar, Genç Kalemler Fuarı Açıldı

Şile’de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü uhdesinde yürütülen "Geleceğin Yazarları" projesi kapsamında “Şile Genç Yazarlar, Genç Kalemler Fuarı" düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2024 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
Şile’de Genç Yazarlar, Genç Kalemler Fuarı Açıldı

İstanbul’un Şile ilçesindeki düzenlenen “Genç Yazarlar, Genç Kalemler” programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Şile İlçe Milli Eğitim Müdürü Okan Ayhan; “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün projesi kapsamında İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimize okuma yazma alışkanlığı kazandırmak, şiir, öykü, masal, anı, tekerleme gibi alanlarda eserler üretebilecek ve alt yapılarını oluşturmak üzere bu proje gerçekleştirildi.

Her oklumuz kendi eserlerini, kendi kitaplarını hayata geçirdi. Bir Ülkenin, Milletin en büyük zenginliği dilidir Türkçemizdir. Türkçemizin zenginliklerini bu faaliyetlerle öğrencilerimize aşılamaktır. Bu proje kapsamında emekleri olan tüm öğretmen arkadaşlarıma, geleceğin yazarlarına ve proje çalışmalarımıza destek veren tüm velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Programda konuşan Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Genç Yazarlar Projesinde çocuklarımızın okuma yazma alışkanlıklarını geliştirmek, pekiştirmek hayallerini düşüncelerini kaleme aktarmalarını sağlamak ve gururlu şekilde Türkçe’yi kullanmak hususunda kendilerini geliştirmeleri ve en doğru şekliyle öğretmenlerimizin nezaretinde geleceğe hazırlanmaları hususunda çok değerli ve önemli bir çalışma olduğuna dikkat çekti.

Öğrenci, öğretmen, veli ve ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle başlayan fuarda kitaplarını imzalayan minik yazarlar, geleceğin yazarları olma yolculuklarına ilk adımlarını atmış olmanın mutluluğunu paylaşırken İlçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’ya kitap hediye ettiler. Öğrenciler ile bizzat kitapları ile ilgili konuşan Kaya bir çalışmada Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmış kitabın İngilizce bölümünden bir paragraf okudu.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.