Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sıcak Havaya Rağmen Çaydan Vazgeçemiyoruz”

Edirne’de butik kafe işletmecisi Ömer Tuzcu, artan hava sıcaklığına rağmen vatandaşın çaya olan talebinin düşmediğini belirterek; “Sıcak havaya rağmen çaydan vazgeçemiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 15:33
Kaynak: HİLAL PEKER
“Sıcak Havaya Rağmen Çaydan Vazgeçemiyoruz”

Edirne'de butik kafe işletmeciliği yapan Ömer Tuzcu, hava sıcaklıklarının artmasına rağmen vatandaşların çaya olan talebinin azalmadığını belirtti. Çayın, Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi Edirne'de de sosyal yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirten Tuzcu, çayın sıcak havalarda vücut ısısını düzenlemeye yardımcı olabileceğine dair halk arasında yaygın bir inanış olduğuna dikkat çekti.

“SOĞUK İÇECEK SEÇENEKLERİMİZ OLSA DA ÇAYIN YERİ AYRI”

Tuzcu; “Havaların sıcak olması tabi ki bir etken. Vatandaş, sıcak içeceklerden uzak durmak durumunda kalıyor. Soğuk içeceklere yöneliyor. Ama Türk insanının da çay geleneği var. Dünyada da en fazla çay tüketen ülkeyiz. Sıcak havaya rağmen çaydan vazgeçemiyoruz. Soğuk içecek seçeneklerimiz olsa da çayın yeri ayrı. Biz de başlangıçta yazın çay satışlarının düşeceğini düşünüyorduk. Ancak gördük ki insanlar sıcak havada bile çaydan vazgeçmiyor. Bu da bize, çayın kültürel bir değer olduğunu bir kez daha gösterdi” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.