Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahte iş ilanlarına dikkat!

Edirne’de dolandırıcılık tuzağına bir yenisi daha eklendi. Sosyal medya üzerinden “eleman aranıyor” vaadiyle insanlardan para ve kimlik bilgileri istendiği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2023 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2023 16:32
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Sahte iş ilanlarına dikkat!

Edirne'de, iş arayan vatandaşları kandırmak amacıyla sosyal medya üzerinden yayınlanan sahte iş ilanları dikkat çekti. Bazı kişiler, iş vaadiyle ilgili ilanlar vererek vatandaşları kandırıp, kimlik bilgileri ve fotoğraf bilgilerini isteyerek geri dönüş sağlıyorlar.

Bu tuzağa düşen masum vatandaşlar, bilgilerini verdiği kişilere ait olmayan, sahte iş vaadiyle yanıltıcı ilanlara maruz kalıyor. Dolandırıcılar, bu şekilde elde ettikleri kişisel bilgileri kötü niyetli amaçlar için kullanabiliyor.

Edinilen bilgilere göre, aynı sektörde faaliyet gösteren bir işletme sahibi, işverenlerin genellikle sosyal medya üzerinden iş ilanları paylaşmadığını, bunun yerine daha güvenilir ve kurumsal platformlarda ilan verdiklerini vurguladı. Bu nedenle iş arayan bireylerin, iş bulma sürecinde güvenilir kaynaklara yönelmeleri ve bilgilerini paylaşmadan önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmaları konusunda uyardı.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.