Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SAADET’TEN NETANYAHU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, Saadet Partisi üyeleriyle birlikte İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında Edirne Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 16:27
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
SAADET’TEN NETANYAHU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, parti üyeleriyle birlikte Gazze'de, dünya tarihinin en alçak soykırımına devam eden İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında suç durusunda bulunmak üzere Edirne Adliyesine geldi.

Basın açıklamasını okuyan Av. Sinan Tekin, İsrail’in geçmişte Şabra ve Şatilla'da, El Halil'de, Kudüs'te gerçekleşen katliamlarına, 2023 senesinde Gazze'de devam ettiklerini, çocuk hastaneleri, ambulanslar ve evlerin bombalandığını su, elektrik, internet kesilerek Gazze’nin adeta bir toplu mezara dönüştürülmeye çalıştığını söyledi.

“TÜM DÜNYADA ÜÇ MAYMUNU OYNADILAR”

Başkan Av. Sinan Tekin, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun kameralar karşısına geçerek yalanlar sıraladıklarını ve katliama ortak olduklarını belirterek şöyle devam etti: “Katil İsrail, masumların sığındığı bir hastaneyi acımasızca vurdu... Binden fazla masumu oracıkta katletti. Tarihin sayfalarında utançla bahsedilecek, binlerce yıl geçse dahi lanetle anılacak bir katliamı gerçekleştirdiler. Zannedildi ki uluslararası toplum, gerçeğin artık farkına varır. Zannedildi ki uluslararası kurumlar, katil İsrail'e artık haddini bildirir. Zannedildi ki uluslararası medya, hakikati artık insanlara ulaştırır. Ne oldu peki? Birkaç namuslu kalem dışında, tüm dünyada üç maymunu oynadılar. Görmek istemediler, duymak istemediler, bilmek istemediler. Her şey apaçık ortadayken; yeryüzündeki tüm kötülüklerin, vahşetin ve katliamın suç ortağı; istisnasız her teröristin hamisi olan Amerika'nın ayakta durmaktan aciz Başkan'ı Joe Biden, Binyamin Netanyahu ile kameralar karşısına geçerek, göz göre göre hayasızca yalanlarını sıraladı.”

“İSRAİL BİNLERCE ÇOCUĞU ÖLDÜRÜYOR; NEREDESİNİZ?”

Av. Sinan Tekin zulme sessiz kalanlara seslenerek; “Bir sorumuz var; zulme sessiz kalan, dilsiz şeytanlığı sürdüren sözde insan hakları savunucularına. Batı'da bir kişinin canı yansa bas bas bağıran, egemen güçlerle bir olup harekete geçenler, neredesiniz? Katil İsrail binlerce çocuğu öldürüyor; hiç mi utanmanız kalmadı, neredesiniz?” diye konuştu.

“SADECE ELİMİZDEN GELENİ ORTAYA KOYABİLİYORUZ”

Ellerinden geleni yaptıklarını, mazlumun yanında durduklarını ve bir gün özgür Filistin’le buluşma temennisinde bulunan Tekin, “Bugün bizler burada, sadece elimizden geleni ortaya koyabiliyoruz. İktidarın icra gücü bizim elimizde olmadığı için adliyeye, hukuka başvuruyoruz.  Ancak unutmayın: Arzın ve arşın, gök kubbenin sahibi olan Allah, Demir Kubbenin sahiplerinin kirli oyunlarını başlarına geçirecektir. Sözde aydın, Batıcı kuklalar, peşine takıldıkları İsrail'le birlikte tarihin utanç sayfalarında yerini alacak; hakikatin tarafında, mazlumun yanında duranlar, bir gün inşallah özgür Filistin'de buluşacağız” dedi.

Av. Tekin daha sonra suç duyurusu dilekçesini adli makamlara teslim etti.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.