Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan ayında Türk kahvesi satışları arttı

Edirne’de kahve dükkânı işletmecisi İlknur Benakman, Ramazan ayında işlerin arttığını belirterek, “Özellikle de kahve satışlarımızda artış olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 18:08
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Ramazan ayında Türk kahvesi satışları arttı

Edirne’nin Saraçlar Caddesi’nde kahve dükkânı işletmecisi İlknur Benakman, Türk kahvesinin fiyatında artış olduğunu fakat artışın satışları etkilemediğini söyledi. Oruç tutan vatandaşların iftardan sonra kahve tüketmek istediğini belirterek, “Bütün günün bir açlığı ve baş ağrısını kahveyle almış oluyorlar” ifadelerine yer verdi.

“VATANDAŞLARIMIZ TÜRK KAHVESİ İÇMEK İSTİYOR”

Benakman “Ramazan’da özellikle kahve satışlarımızda veya çay satışlarımızda bir artış oldu. Özellikle iftarın erken saatte olması da buna çok fazla katkı sağlıyor. Oruç tutan vatandaşlarımız 19.30’dan sonra uzunca bir süre olduğu için çay ve Türk kahvesi içmek istiyor. Özellikle de bütün günün bir açlığı ve baş ağrısını da kahveyle almış oluyorlar” şeklinde konuştu.

“FİYATI SATIŞI ETKİLEMİYOR”

Türk kahvesinin fiyatı hakkında bilgi veren Benakman şöyle konuştu; “Fiyatlarımız da bir artış var. Şu anda Türk Kahvesinin kilosu 350 TL oldu ama bu fiyat satışlarımıza engel değil.  Birde İstanbul'da Türk Kahvesinin kilosunun 450 TL olmasının da bunda çok fazla payı var. Taze çekilmiş kahvenin halk arasında da talebi daha çok arttıran bir tarafı var. Çünkü hazır paketli kahveler çok uzun süre raf ömrü olduğu için bayatlaya biliyor. Ama bizde öyle bir durum olmuyor. Türk kahvemizi çektiğimiz gibi hemen paketliyoruz ve çok kısa bir raf ömrü oluyor. O da saatlik gibi diye bilirim. Özellikle de kahve satışlarımızda artış olduğunu söyleyebilirim.”

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.