Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

POLEN ALERJİSİ OLAN DİKKAT!

Edirne’de uzun yıllardır aktarcılık mesleğini icra eden Gökhan Baraz polen alerji olan vatandaşları uyardı: “Mevsim geçişlerine dikkat edin”

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2023 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2023 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
POLEN ALERJİSİ OLAN DİKKAT!

POLEN ALERJİSİ NEDİR ?

Polen alerjisi, mevsimsel alerjik rinit veya bahar alerjisi olarak bilinir. Bazı insanlar polenlere alerjik reaksiyon gösterir. Bahar aylarında ortaya çıkan polenler nedeniyle burun tıkanıklığı (nezle), gözlerde kaşıntı ve sulanma, astım veya kurdeşen gibi tepkiler görülebilir. Bu reaksiyonlar yılın belirli zamanlarında ortaya çıkar ve diğer aylarda genellikle kişi iyi hisseder. Polen alerjisi çocuklukta nadir görülürken, en çok 18-25 yaş arasındaki yetişkinlerde gözlenir. Bu alerji belirtileri şunlardır:

Burun tıkanıklığı: Burun kaşınır, akar ve tıkanır, kişi hapşırır.

Kaşıntılı ve sulanmış gözler, cilt tonunda değişiklik: Göz altlarında şişlik, sulanma ve şişme meydana gelir. Polen alerjisi ciltte renk değişikliklerine yol açabilir. Cilt mavimsi bir renk tonu alabilir.

Astım: Polen alerjisi olan kişilerde astım da görülebilir. Alerjik astımı olan kişilerin astım reaksiyonları daha sık ortaya çıkar.

Sinüs basıncı: Hava ve mukus burun ve sinüsler arasında serbestçe hareket edemediğinde, sinüslerde mukus birikir ve basınç artar. Polen alerjisi döneminde yüz ağrısına neden olan sinüs basıncı meydana gelir.

Boğaz kuruluğu ve öksürük: Polen alerjisi boğazın kurumasına ve öksürük nöbetlerine yol açabilir.

Tat veya koku alma sorunu: Polen alerjisi tat ve koku alma sorununa neden olabilir. Alerjik burunlar, alerjen maddelere karşı oluşan reaksiyonları önlemek için burun içindeki bölgeleri hissizleştirir. Vücut, alerjik tepkisini bütün olarak gösterir. Bahar ayları geldiğinde bazı insanlarda polen alerjisi belirtileri ortaya çıkar. Aslında bu tepkiler, vücudun kendini korumak için gösterdiği bir yanıttır. Histamin adı verilen madde vücutta daha fazla salgılanır, damarlar genişler, mukozalar şişer ve öksürük oluşur. Böylece alerjen moleküllerin vücut dışına atılması sağlanır. Ancak boğaz kuruluğu, burun akması ve kaşıntısı, kızarmış gözler, öksürük gibi belirtiler insanları rahatsız eder ve günlük yaşamlarını olumsuz etkiler.

“EN ÖNEMLİ İLAÇ PROPOLİS”

Edirne’de Bahar aylarının gelmesiyle birlikte artan polenler alerji olan vatandaşı etkiliyor. Özellikle astım hastalarında ciğerlerinde kasılma, öksürük ve hapşırık gibi sorunlar ile karşılaşıyor. Edirne’de uzun yıllardır aktarlık yapan Gökhan Baraz polene alerji olan insanların yapması gerekenleri sıraladı. “En önemli ilaç Propolis” dedi.

Aktar Baraz, polen alerjine dikkat çekti mevsim geçişlerinde pomurcuk ve polen artışının olduğunu ve bu artışın alerjik astıma sebep olduğunu söyledi.

Baraz, polenlere karşı korunma yolunun Propolisten geçtiğini belirterek şöyle konuştu:

“Polene alerji olan insanlar, hele bu pomurcuk ve polen zamanında alerjik astıma sebep oluyor. Doğal olarak ciğerlerinde kasılma, öksürük ve hapşırık ile karşılaşıyorlar. bunları geçirmek için bir doğal antibiyotik olan, sıvı propolis kullanacaklar. bol bol sabah ve akşam beş damla suya damlatacaklar ve içecekler aç karnına, hem mideyi koruyacak, hemde bu polenlere karşı savunma sağlayacak. Birincisi o ikincisi bol bol dere otu yiyecek,normal dere otunu alacak yiyecek polene karşı, alerjiye karşı birebir.”

PROPOLİS NEDİR?

Son olarak propolis hakkında bilgi veren Baraz: “Propolis doğal antibiyotik demek. Bir antibiyotiğe karşı yüz antibiyotik değer taşıyor. Arının kovanında olan bu dışardan çiçeklerden topluyor kovana getiriyor. Hangi kovanda propolis yoksa bütün arılar ölüyor. Ama propolisin olduğu kovanda arılar ölmüyor bağışıklığı güçlü oluyor. Propolisin özelliği doğal antibiyotik olmasıdır” dedi.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.