Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PİYASAYI BULGAR YÜKSELTİYOR

Edirne’de esnaflık yapan Kayahan Özdeveciler, “esnaf arkadaşlarım kusura bakmasın ama gelen Bulgar turiste kısıtlama olması lazım, ben bunu esnaf olarak söylüyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2023 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2023 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/

Son yıllarda levanın artışıyla birlikte Edirne sokaklarında, Edirne halkından daha çok Bulgaristan vatandaşlarına rastlanıyor. Özellikle son haftalarda levanın tırmanışı, Türk Lirasının değer kaybetmesiyle Edirne vatandaşları ekonomik krizden sokağa çıkamazken, Bulgar vatandaşlar tüm alışverişlerini Edirne’den yapmaya başladı.

Alışveriş yerel esnafa fayda sağlarken yerel halk tarafından oldukça rahatsız edici bir hal almaya başladı.

Edirne’de esnaflık yapan Kayahan Özdeveciler’den ise alışılmadık bir açıklama geldi. Bulgar vatandaşlarının piyasayı yükselttiğini belirten Özdeveciler; “Bulgar halkı bana gelmesin, Bana faydası var ben ticaret yapıyorum, para kazanıyorum, iyide alışveriş yapıyorlar ama şu çok önemli. Bu ürünü 10 liraya alıyorsam arz talep bazında fiyat yükseliyor, fiyat yükseldikçe kurda yükseliyor, kur yükseldiğinden dolayı arz talep artıyor. Kalite düşüyor kalite düştüğü gibi fiyatlar yükseliyor. Bizim kendi halkımız bu ürünleri alamaz hale geliyor neden? Gereksiz bir balon şeklinde fiyat artışı olmasından kaynaklanıyor. Bu malın fiyatı 10 lira ise 10 lira, ama satıldıkça bizde fırsatçılarda var 11 liraya çıkıyor. Türkiye’de herkes bilir seri üretime giren bir ürünün kalitesi düşer. Bulgar turistin Edirne’ye gelmesi, gıda ve tekstil tüm ürünlere rehabet etmesinden dolayı, bizim yerli halka esnaf olarak güzel bakmıyorlar, bakmadıkları gibi fiyatlar fahiş oluyor” şeklinde konuştu.

“CENAZEME GELECEK KOMŞUM ALIŞVERİŞ YAPAMAZKEN, BULGARLAR YAPIYOR”

Özdeveciler, esnaf arkadaşlarının tepkisine bakmaksızın, “Cenazeme gelecek olan komşum bana gelmiyor maalesef. Biz herşeyi para olarak görüyoruz. Gelen Bulgar turiste kısıtlama olması lazım, ben bunu esnaf olarak söylüyorum. Esnaf arkadaşlarım kusura bakmasınlar kefenin cebi yok biraz kendi halkımızı düşünmemiz lazım” dedi.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.